Hoppa till huvudinnehåll

Sport

United vidare – men Ibrahimovic skadad

Från 2017
Zlatan Ibrahimovic skadade sig illa i slutskedet av matchen mot Anderlecht.
Bildtext Zlatan Ibrahimovic skadade sig illa i slutskedet av matchen mot Anderlecht.
Bild: All Over Press

Manchester United är vidare till semifinal i Europa League. Men fortsättningen av turneringen, och en eventuell final i Stockholm, kan bli utan Zlatan Ibrahimovic. Den svenske anfallaren landade illa i den 93:e minuten och linkade av med ett skadat knä.

Det krävdes förlängning för att skilja Manchester United och Anderlecht åt i Europa League-fotbollen. Precis som i det första mötet stod det 1–1 på resultattavlan vid full tid och det var först i förlängningen som Marcus Rashford till slut kunde avgöra kvartsfinalen med målet som innebar 2–1 till United.

Men den fortsatta Europaresan, med en eventuell final i Stockholm, kan komma att bli utan Zlatan Ibrahimovic. Svensken, som började på bänken i ligamötet med Chelsea, var tillbaka i Uniteds startelva men tvingades bryta matchen innan förlängningen.

I den absolut sista sekunden, i den 93:e matchminuten, landade anfallaren riktigt illa efter en duell. Han tog sig för höger knä och grimaserade av smärta innan han fick ledas av planen.

– Jag tror inte att det är lindriga skador. Jag är ganska pessimistisk, säger José Mourinho enligt Aftonbladet.

Uronen spelade

Celta Vigo är också vidare till i semifinal i Europa League. I returmötet med belgiska Genk, där finländaren Jere Uronen spelar, klarade det spanska laget oavgjort 1-1 och gick vidare med 4–3 totalt.

Dansken Pione Sisto försökte två gånger skruva in ett spanskt ledningsmål i bortre krysset men var bara nära. När han tog i för allt vad han hade gick det bättre: då satt bollen i nättaket för 1-0.

Målet gav bufferten Celta behövde. Leandro Trossard kvitterade till 1-1 men fler mål blev det inte. Uronen spelade hela matchen.

Ajax vidare

Schalke var på väg att vända mötet med Ajax, och även här krävdes förlängning för att nå ett avgörande.

Schalke gjorde 2–0 och kvitterade till 2–2 totalt. I förlängningen utökade Schalke till 3–0, men Ajax reducerade till 2–3 och är därmed i semifinal.

Besiktas kopierade Lyons segersiffror från mötet i Frankrike, 2–1, och matchen gick till straffar. Där var lagen 100-procentiga fram till det 13:e försöket. Då följde tre missar innan lagkaptenen Maxim Gonalons blev hjälte för Lyon.

Text: FNB-TT

Diskussion om artikeln