Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Förslag: Bromarfhemmet till salu

Från 2017
Uppdaterad 23.05.2017 11:57.
Bromarvhemmet.
Bildtext Raseborg gör sig av med fastigheter man inte längre behöver.
Bild: Yle/Tove Virta

Det tidigare äldreboendet Bromarfhemmet i Raseborg och en del av den fastighet hemmet finns på föreslås nu säljas genom anbudsförfarande. Stadsstyrelsen i Raseborg tar på måndag (24.4) ställning till frågan.

De sista klienterna på Bromarfhemmet har flyttat ut under våren och det står nu tomt.

Bromarfhemmet finns på en större fastighet tillsammans med reningsverket i Bromarv. Den del där reningsverket finns ska inte säljas och den delen kommer att styckas till en egen tomt.

Däremot säljs Bromarfhemmet som är byggt på 1920-talet och en ekonomibyggnad som finns på fastigheten.

Till området hör ett cirka 2,38 hektar stort landområde samt vattenområde på cirka 1,8 hektar. Land- och markområdena hör också till det som nu säljs.

Fastigheten har i delgeneralplanen märkningen PY (område för allmän service och förvaltning) och ET (område för samhällstekniska tjänster).

Anbud

Om stadsstyrelsen godkänner försäljningen ska fastigheten bjudas ut till försäljning via anbud. Staden annonserar i tidningar, sociala medier och via nationella försäljningssidor på webben.

Tekniska centralen och utvecklingsavdelningen får i uppdrag att ha hand om försäljningen. En utomstående värderare ska värdera fastigheten och ge den ett gängse pris.

Anbudsförfrågan ska ligga framme i två veckor, 25.4-9.5. Förslaget är att stadsstyrelsen inte säljer fastigheten under gängse pris.

Målet är att ta ställning till anbuden den 22.5 och stadsstyrelsen har rätt att förkasta anbuden.

Tillägg 25.4: Raseborgs stadsstyrelse godkände på måndagen att Bromarfhemmet säljs.

Diskussion om artikeln