Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Miklik avgjorde i förlängningen – JYP knep bronset

Från 2017
Uppdaterad 08.05.2017 13:12.
JYP-spelare firar Michel Mikliks mål i slutspelet mot JYP 2017.
Bild: Lehtikuva

För andra gången på tre år har JYP tagit brons i ishockeyligan. Michel Miklik avgjorde årets bronsmatch mot HIFK med sitt mål i förlängningen.

JYP och Helsingfors IFK bjöd på en svängig bronsmatch som avgjordes i förlängning. Där gick det snabbt och Michel Miklik sköt bronset till JYP efter endast 45 sekunder.

För HIFK slutade säsongen i besvikelse och laget missade medalj.

JYP låg steget före HIFK under hela matchen och redan efter åtta minuter ledde laget med 2–0. Men det var öppna portar i den första perioden och HIFK hämtade in underläget på drygt två minuter i mitten av perioden. Målskyttar Juuso Puustinen och Joonas Rask.

I den andra perioden tog JYP ledningen två gånger om. Först genom Juha-Pekka Hytönen och sedan genom Henri Kanninen. Där emellan kvitterade Roope Hintz men det var fördel JYP efter två perioder.

Puustinen gjorde hattrick

Och med bara några minuter kvar att spela i den tredje perioden såg det ut som att JYP skulle lägga vantarna på bronset. Men då exploderade matchen.

Vid tiden 55.20 kvitterad först Juuso Puustinen men drygt två minuter senare gav Sami Niku JYP ledningen igen i numerärt överläge.

Det blev ändå inte det avgörande bronsrycket. 25 sekunder efter Nikus mål gjorde Juuso Puustinen sitt tredje mål för dagen och tvingade fram en förlängning.

Där var det sist och slutligen JYP som fick fira.

Resultat:

JYP – HIFK 6–5 e.fö

Diskussion om artikeln