Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Förlängning fick igen avgöra – se Kadris omtalade tackling på Ovetjkin

Från 2017
Uppdaterad 08.05.2017 13:12.
Nazem Kadri i utvisningsbåset.
Bildtext Nazem Kadri i utvisningsbåset.
Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Fyra av fem matcher mellan Washington och Toronto har avgjorts i förlängning. Den här gången var Washington vassare och tog samtidigt ledningen i matchserien. Efter matchen diskuterades Nazem Kadris tackling på Aleksandr Ovetjkin.

Toronto Maple Leafs gick till slutspel som sista lag i öst och ställdes mot grundserieettan Washington Capitals. Toronto tog ledning i matchserien med 2–1, men i onsdags lyckades Washington kvittera till 2–2.

Fredagsmatchen stod 1–1 efter ordinarie matchtid och gick till förlängning där Washingtons Justin Williams, som tidigare har gjort sig känd för att vara som bäst när det väl gäller, avgjorde. Washington leder nu med 3–2 och kan säkra avancemang natten till måndag.

I Toronto fick Leo Komarov stort ansvar. Den rutinerade finländaren spelade tredje mest (19:13) av Toronto-anfallarna och bar ett tungt lass i box play. Varken Komarov eller lagkamraten Kasperi Kapanen noterades för poäng.

Den mest omtalade sekvensen i matchen var Toronto-spelaren Nazim Kadris tackling på Washington-stjärnan Aleksandr Ovetjkin i den första perioden.

Programmet är inte längre tillgängligt
Kadri mejade ner Ovetjkin, Wasington vann - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Kadri klarade sig med en tvåminutersutvisning, ett numerärt överläge som Washington och T.J. Oshie ändå lyckades förvalta när hemmalaget tog ledningen med 1–0.

Ovetjkin utgick efter kollisionen med Kadri men var tillbaka i den andra perioden. Situationen debatterades även efter matchen.

– Det är mitt jobb. Att försöka göra dem så frustrerade som möjligt och det verkade som det fungerade rätt så bra, sade Kadri efter matchen enligt TSN:s Mark Masters.

– Utifrån vad jag såg, tyckte jag att den var okej, fortsatte Kadri.

Omröstningen är inte längre tillgänglig.

Kadri, som imponerade i grundserien med 32 mål och 61 poäng, ser det som sin uppgift att skugga ryssen.

– Jag har stort respekt för honom, men jag bedrar mina lagkamrater om jag inte försöker få en bit av honom.

Toronto-tränaren Mike Babcock menade att han och Washington-kollegan Barry Trotz nog ser olika på situationen.

– Trotzy tycker förmodligen att det borde ha varit en femminutare och jag tycker att det inte alls borde ha varit utvisning.

Resultat

Washington – Toronto 2–1 (efter förlängning)
TOR: Kasperi Kapanen 0+0=0, +/- 0, 9:02
TOR: Leo Komarov 0+0=0, +/- 0, 19:13

Washington leder serien med 3–2 i segrar.