Hoppa till huvudinnehåll

Sport

HJK:s tunga långskott sänkte JJK – Lehkosuo kritiserade planen som påminde om en potatisåker

Från 2017
Uppdaterad 23.04.2017 19:40.
Evans Mensah gjorde två mål i HJK:s 5-1-seger över JJK - Spela upp på Arenan

HJK ångar på i toppen av fotbollsligan. Nedflyttningstippade JJK spelade en dålig andra halvlek i Jyväskylä och åkte på en 1–5-förlust.

Den största mästarkandidaten mötte den största nedflyttningskandidaten på den ojämna fotbollsplanen som påminde om en potatisåker på Harju stadion.

– Planskötaren har säkert gjort sitt bästa för att få gräsplanen i skick, men år 2017 borde man verkligen inte spela fotbollsligamatcher i sådana här förhållanden, konstaterade HJK-tränaren Mika Lehkosuo i ISTV:s intervju efter matchen.

HJK gick upp i en tidig ledning då Demba Savage nickade in en hörna i den sjätte minuten, men i övrigt klarade Helsingforslaget inte av att utnyttja sina chanser i första halvleken.

Miss från straffpunkten

HJK:s press gav utdelning i början av andra halvlek då Savage fälldes i straffområdet. Moshtagh Yaghoubi tog hand som straffen och riktade ett lågt skott mot det högra hörnet men JJK:s 19-årige målvakt Teppo Marttinen gjorde en stabil räddning.

I den 58:e minuten blixtrade JJK till. Gael Etocks skott studsade via HJK-backen Faith Friday Obilors ben till Elias Ahde. Den tidigare SJK-spelarens kyliga avslut gick in mellan benen på målvakten Thomas Dähne.

Evans Mensah-show

HJK repade sig snabbt. Bara två minuter efter kvitteringen kom Evans Mensah åt att sätta iväg ett hårt skott då JJK inte klarade av att rensa undan bollen efter en HJK-hörna.

HJK drygade ut ledningen fem minuter senare. Anthony Annan bröstade ner bollen och hans låga skott från tjugo meter mot det vänstra hörnet klarade Marttinen inte av att stoppa.

Mensah ökade sitt målsaldo med ett ytterligare långskott i den 71:a minuten. Också Alfredo Morelos fick sitt namn i målprotokollet med en nick på Rafinhas inlägg.

Fjäder i hatten för Lehkosuo

HJK har nu samlat ihop tio poäng på fyra matcher. Endast IFK Mariehamn har klarat av att sätta käppar i hjulen för HJK med ett oavgjort resultat. För HJK-tränaren Mika Lehkosuo var segern hans 160:e i fotbollsligan.

JJK är tabelljumbo med en poäng efter tre spelade matcher.

Fotbollsligan fortsätter på måndag i Helsingfors med matchen HIFK – FC Lahti.

JJK – HJK 1–5

6’ 0–1 Savage
58’ 1–1 Ahde
60’ 1–2 Mensah
65’ 1–3 Annan
71’ 1–4 Mensah
83’ 1–5 Morelos

Diskussion om artikeln