Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Anfallaren John Fagerström tror på bra placering för BK-46 i fotbollstvåan

Från 2017
Uppdaterad 24.04.2017 15:52.
BK-46:s John Fagerström dribblar med bollen.
Bildtext Anfallaren John Fagerström var en av de mest effektiva spelarna i BK-46 säsongen 2016.
Bild: Yle/ Patric Westerlund

John Fagerström, 18, kommer sannolikt att få axla ansvaret som målskytt i Karisklubben BK-46:s lag i herrarnas division 2 i fotboll. Han tror att BK kan nå en plats bland de fem bästa lagen i serien.

BK-46 inleder division 2-säsongen med en hemmamatch mot Musan Salama från Björneborg på lördag (29.4). MuSa blir en bra värdemätare eftersom laget i fjol kvalade till division 1.

John Fagerström säger att han är taggad inför seriestarten.

- Jag har länge väntat på att få spela den första seriematchen. Det ska bli skönt att få spela på gräsplanen, jag är trött på att spela på konstgräsplanen i Karis. Vi har spelat en massa träningsmatcher men nu börjar det äntligen på riktigt.

Porträttbild på John Fagerström.
Bildtext John Fagerström är glad över att fotbollssäsongen kör i gång.
Bild: Yle/ Christopher Marins

Han säger det är väldigt viktigt att få en bra start i serien.

- Första matchen är hård. Jag hoppas vi kan göra en bra match.

Tränat fem gånger i veckan

Fagerström säger att BK-46 under vintern har tränat i snitt tre gånger per vecka.

- Jag har själv tränat på gym och också tränat fotboll på egen hand, så för mig har det blivit ungefär fem träningar i veckan.

Han säger att BK-46 har spelat en hel del träningsmatcher under vintern. Det har gått både bra och dåligt i de matcherna.

- Vissa matcher har gått riktigt bra, men sedan spelade vi en dålig match mot Turun Weikot som är ett division 3-lag.

BK-46 har ett bra försvar

John Fagerström tror att BK:s försvar kommer att hålla tätt i sommar.

- Vi har bra backar och spelar bra bakåt. Jag tror att vi kommer att ha lite svårt att göra mål.

Alieu Ceesay sparkar bollen på gräsplan.
Bildtext Mittbacken Alieu Ceesay leder BK.s försvar.
Bild: Yle/ Patric Westerlund

John Fagerström kommer antagligen att få axla ett ganska stort ansvar i BK-anfallet den här säsongen. Casper Källberg, BK-46:s bästa målskytt i fjol, har lämnat laget och representerar Vasa IFK i zon C i division 2.

Fagerström missade endast en av BK-46:s 22 matcher förra säsongen och var en av lagets mest effektiva spelare. Han gjorde sju och gav passningen till tolv mål.

- Det är alltid svårt att säga hur många mål man ska göra. Jag skulle vilja säga att jag gör 15 mål, men det beror förstås mycket på hur det går för laget. Jag siktar på att göra en bra säsong och att jag kan gå framåt.

Till Dragsvik i sommar

John Fagerström tror att han kan utvecklas som fotbollsspelare ännu i några år. I maj blir han färdig med idrottsledarstudierna vid Solvalla idrottsinstitut. I sommar rycker han in i armén och ska göra sin militärtjänst vid Nylands brigad i Dragsvik.

Han vill inte gärna spekulera om sina egna mål inom fotbollen.

- Efter skolan och militären finns det nya möjligheter för allt, säger han och medger att han kanske någon dag vill spela för Ekenäs IF i division 1.

- EIF spelar på högre serienivå så visst är det ett alternativ.

I division 2, zon B spelar följande lag: BK-46 (Karis), Etelä-Espoon Pallo (Esbo), FC Espoo (Esbo), FC Jazz (Björneborg), FC Viikingit (Helsingfors), Käpylän Pallo (Helsingfors), Musan Salama (Björneborg), Nummelan Palloseura (Vichtis), Peimari United (Pemar), Salon Palloilijat (Salo), Tampereen Pallo-Veikot (Tammerfors), Tampere United (Tammerfors).

Lagen spelar en dubbel serie. Vinnaren och den bästa tvåan från de tre division 2-grupperna kvalspelar om två platser till division 1 för säsongen 2017-18. De tre sista lagen degraderas till division 3.

Radio Vega Västnyland

10:50

Diskussion om artikeln