Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Lovisapojken Teemu Engberg drömmer om NHL efter silver i U18-VM

Från 2017
Uppdaterad 08.05.2017 13:12.
Finland - Ryssland match i junior-VM i Slovakien 22 april 2017
Bildtext Teemu Engberg och Rysslands Danila Galeniuk i matchen mellan Finland och Ryssland den 22 april.
Bild: AFP / Lehtikuva

Teemu Engberg från Lovisa siktar på en ishockeykarriär. NHL och landslaget hägrar i framtiden. I junior-VM blev det silver för smålejonen.

Finlands U18-landslag vann sex av sju matcher i VM. Men i den sista matchen mot USA blev det en förlust, och laget reser hem med en silvermedalj i bagaget.

När Yle Östnyland ringer upp Lovisabördige Teemu Engberg sitter besvikelsen fortfarande i.

- Jag är lite besviken för vi skulle ha velat vinna guld. Men småningom så känns det bättre. Silver är ändå bättre än ingenting, säger Engberg.

Starten i Lovisa gav chansen att spela mycket

Idag spelar Teemu Engberg för HIFK och för juniorlandslaget. Han började i Lovisaklubben LJK och flyttade över till HIFK när han gick i sjunde klass.

- Jag fick mycket speltid när jag spelade för LJK. Jag fick spela i många olika ligaklasser, både med äldre och med juniorer i min egen ålder.

NHL är den största drömmen

17-åriga Teemu Engberg flyttade för två år sedan från Lovisa till Helsingfors. Han går i gymnasiet, men ishockeyn kommer först.

- Min framtidsplan är att försöka utvecklas så mycket som möjligt. Jag drömmer förstås om en plats i landslaget. NHL intresserar, men man måste förtjäna sin plats där, säger Engberg och konstaterar att NHL är högst på önskelistan.

Diskussion om artikeln