Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Pargasstyrelsen remitterade förslag om att låta Arkea ta över kosthållet

Från 2017
lunchportion med potatis och köttfärssås

Stadsstyrelsen i Pargas remitterade enhälligt förslaget om huruvida bolaget Arkea tar över kosthållet i staden från och med augusti.

Frågan har väckt diskussion i Pargas och då styrelsen möttes på måndag kväll beslöt man efter lång diskussion enhälligt att remittera frågan.

Orsaken var bristen på översättningar och bilagor som skulle fungera som underlag till beslutet, berättar styrelseordförande Mikael Holmberg (SFP).

- Avtalen och bilagorna till själva ärendet fanns endast på finska, man hade inte hunnit översätta dem. Dessutom saknades vissa bilagor. Därför ansåg vi att det inte gick att godkänna förslaget nu.

Nya fullmäktige fattar slutligt beslut

Frågan kommer nu att behandlas vid nästa styrelsemöte. Det betyder att sittande fullmäktige inte hinner få ärendet på sitt bord utan frågan går över till nya fullmäktige, säger Holmberg.

- Tidtabellen är sådan att frågan inte hinner till sittande fullmäktiges sista möte den nionde maj. Därför landar frågan hos nya fullmäktige som tillträder i juni.

Förslaget är att Arkea ska ta över kosthållet i staden redan från och med augusti. Håller den tidtabellen?

- Det är en bra fråga. Det kan jag inte svara på nu.

Planering av Arkeasamarbete började i fjol

Pargas stad och Arkea utredde frågan om kosthållet i fjol. Enligt stadens beräkningar ska staden kunna spara 213 000 euro årligen jämfört med nuvarande kostnadsnivå om Arkea tar över kosthållet.

Pargas har 45 personer anställda inom kosthållet. De kommer att övergå till att jobba för Arkea om bolaget tar över kosthållet.

Diskussion om artikeln