Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Risikko: Polisstationen i Lovisa ska inte läggas ner

Från 2017
Uppdaterad 25.04.2017 07:31.
Paula Risikko
Bildtext Inrikesminister Paula Risikko. Arkivbild.
Bild: Jarno Kuusinen / All Over Press

Inrikesminister Paula Risikko (Saml) har svarat på riksdagsledamot Antti Kaikkonens (C) spörsmål om polisstationerna i östra Nyland. Enligt henne har ministeriet inga planer på att lägga ner några stationer.

Centerns Antti Kaikkonen har tagit sig an frågan om polisstationerna i Lovisa, Nurmijärvi och Träskända. Stationerna hotas av nedskärningar.

Han har riktat ett skriftligt spörsmål till inrikesminister Paula Risikko (Saml) om polisstationernas framtid i Östnyland. Enligt honom borde bland annat den svenskspråkiga servicen i regionen garanteras.

Risikko har nu svarat på Kaikkonens spörsmål och meddelar att Inrikesministeriet inte planerar att lägga ner några polisstationer.

Hon konstaterar ändå att ekonomin är dålig. Därför blir det en del förändringar i polisens verksamhet.

Polisstationen i Lovisa
Bildtext Polisstationen i Lovisa. Arkivbild.
Bild: Yle/ Bettina Aspfors

Yle Östnyland har tidigare rapporterat om att Östra Nylands polisinrättning planerar nedskärningar i servicen vid polisstationen i Lovisa.

Tanken är att stationen skulle fungera mer som ett arbetsrum för polispatrullerna, medan största delen av kundservicen och tillståndsärendena skulle flytta till Borgå eller till och med Vanda.