Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Mannen bakom kocklandslaget fick Raseborgsmedaljen

Från 2017
Nils-Gustav Höglund står med en mikrofon i ena handen och i den andra har han en liten miniatyrversion av en kocklandslagströja.
Bildtext Nils-Gustav Höglund har varit verksamhetsledare för kocklandslaget.
Bild: Yle/Malin Valtonen

Nils-Gustav Höglund har belönats med Raseborgsmedaljen. Hans arbete med Finlands kocklandslag har främjat Raseborg både på hemmaplan och utomlands.

Nils-Gustav ”Nile” Höglund kom till Västnyland för cirka sex år sedan för att blåsa liv i Finlands kocklandslag igen. Kocklandslaget har haft sitt högsäte i Karis och det har främjat Raseborg som matort och matkulturen överlag i regionen, står det i motiveringarna.

Landslagets framgångar har också medfört en positiv bild av Raseborg runtom i världen. Höglunds insats har också bidragit till både intresse och engagemang för lokal mat.

Raseborgsmedaljen delas ut av Ordenskommittén i Raseborg. Medaljen har tidigare delats ut till bland annat Matti Peltonen (2016) Mårten Johansson (2015) och Jan Nybom (2014).

En del av finländska koklandslaget. Fjärde från vänster är Kariskocken Samuel Mikander. Bilden tagen i yrkesskolan Axxell i Karis.

Slutkockat i Karis - landslaget tackar för sig

Kocklandslaget gjorde Raseborg mer kulinariskt.

Diskussion om artikeln