Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Experten: Helt hyfsad lottning

Från 2017
Jessica Lagerblom, 2015.
Bildtext Jessica Lagerblom.
Bild: Yle/Lucas Dahlström

Yle Sportens expertkommentator Jessica Lagerblom anser att motståndet i VM-kvalet inte är det lättaste men heller inte det svåraste. Det ska ändå till ett litet under om Finland ska gå till VM.

Spanien, Österrike, Serbien och Israel är motståndet för Finland då kvalet till VM 2019 kör igång i höst. Från den första seedningskorgen blev motståndaren Spanien och från den andra Österrike.

– Det är en helt hyfsad lottning. Spanien är ett lag som Finland har problem med då det är ett tekniskt skickligt lag. Österrike från den andra korgen är ganska bra och man har alla chanser att vinna.

– Serbien mötte man nyligen i en träningsmatch medan Israel är det lag man vet minst om, säger Yle Sportens expert Jessica Lagerblom.

Krävs ett under

Trots en bra lottning anser Lagerblom att Finlands chanser att gå till VM är små.

– Det finns inga lätta matcher i ett kval och det är svårt att gå till VM från Europa. Det krävs nog ett under om Finland ska gå vidare.

– Jag tänker inte bara på att man ska ta sig till VM utan också skaffa erfarenhet till nästa EM-kval och höja nivån, säger hon.

Finland kommer att gå in i kvalet med en ny chefstränare då det är Anna Signeul som leder laget. Hon tar över laget i sommar efter EM där hon lotsar Skottland.

– Det är lite upp till bevis för henne och jag tror nog man vill göra resultat direkt, säger Lagerblom.

Diskussion om artikeln