Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Lena Holmström ny rektor för medborgarinstituten i Hangö

Från 2017
Lena Holmström i Hangö
Bildtext Lena Holmström jobbar i dag som lärare i Hangö.
Bild: Yle/Veronica Montén

Tjänsten som rektor för Hangon suomalainen kansalaisopisto och Hangös svenska medborgarinstitut var ledigförklarad internt. Tjänsten söktes av en person, Lena Holmström, och det blir nu hon som tar över vid rodret efter Eija Rosvall som går i pension.

Det beslutade stadsstyrelsen i Hangö på måndagen (24.4).

Politices magister Lena Holmström jobbar som lektor i historia och samhällslära vid Hangö gymnasium och Hangö högstadium. Hon uppfyller behörighetskraven för tjänsten.

Hennes modersmål är svenska och hon har utmärkta kunskaper i finska.

Holmström har utvecklat sin ledarskapsförmåga genom studier i ledarskap. På fritiden är hon bland annat verksam som motionsinstruktör för bodybalance. Hon är alltså van att handleda både unga och vuxna.

Fusion hägrar

Som rektor vill Holmström modernisera instituten, utnyttja sina kunskaper inom informationsteknik och utveckla olika samarbetsformer. Hon har i sin ansökan uppgett det är viktigt att kursutbudet motsvarar invånarnas behov av bildning.

Holmström fungerar som tillförordnad rektor för de finska och svenska medborgarinstituten i Hangö från 1 augusti till 31 juli år 2018.

Orsaken till arrangemanget är att Hangö planerar slå ihop instituten från och med augusti 2018. Det är stadsfullmäktige som i sista hand avgör om det bli en fusion av medborgarinstituten i staden, men åtminstone på stadsstyrelsenivå har frågan inte väckt motstånd.

Konsttillbehör i Mbi i raseborg

Svenska och finska mbi i Hangö fusioneras

Personalen godkänner sammanslagningen.

Diskussion om artikeln