Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Nyström och Kaisti vidare i EM: ”I andra set var vi starka”

Från 2017
Uppdaterad 25.04.2017 21:56.
Anton Kaisti och Jenny Nyström spelar badminton.
Bildtext Anton Kaisti och Jenny Nyström är klara för nästa omgång i EM.
Bild: Yle/Janne Karinkanta

Jenny Nyström och Anton Kaisti fick en bra inledning på EM i badminton. Paret vann sin första match i mixeddubbel och är nu klara för nästa omgång.

Jenny Nyström och Anton Kaisti gick in i EM med gott självförtroende. I helgen vann paret Dutch International och i den första omgången i EM vållade Gregory Mairs och Jenny Moore inga större problem.

Nyström och Kaisti vann matchen med 2–0 i set och är nu klara för sextondelsfinal. Setsiffrorna skrevs 21–19 och 21–12.

– Det var ganska korta bollar i första set och många misstag. I andra set förbättrade vi vårt spel och var starka. Setsiffrorna speglar nog verkligheten, säger Nyström till Yle Sporten.

Sextondelsfinalen spelas på torsdag. Imorgon spelar Nyström i damdubbeln med Sonja Pekkola.

– Det är nog tungt med flera matcher på en dag, så programmet är nog bra då nästa match i mixed dubbel är först på torsdag, säger Nyström.

I herrarnas singel är Kalle Koljonen också klar för nästa omgång. Han besegrade Nick Fransman i den första omgången med 2–1 i set. Även Eetu Heino gick vidare då han besegrad Collins Valentine Filimon i två raka set.

I damernas singel är också Nanna Vainio vidare till nästa omgång medan det är slutspelat för Airi Mikkelä. Vaino besegrade Lilit Poghosyan i två raka set medan Mikkelä förlorade med 0–2 mot Yvonne Li.

Diskussion om artikeln