Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Självklart val för Aho att förstärka landslaget: ”Jag har krafter kvar”

Från 2017
Uppdaterad 08.05.2017 13:12.
Sebastian Aho i förgrunden och Jesse Puljujärvi i bakgrunden.
Bildtext Sebastian Aho kommer att spela tillsammans med Jesse Puljujärvi igen.
Bild: Lehtikuva

När det stod klart att Carolina Hurricanes missar slutspelet i NHL ville Sebastian Aho förlänga sin säsong. VM intresserade och nu har han anslutit sig till landslaget.

– Jag behövde inte fundera speciellt länge. Jag har krafter kvar och fick känslan att säsongen tog slut lite för tidigt. Dessutom är det härligt att få spela i landslaget, säger han till Yle.

Under det första träningspasset inför EHT-turneringen i Tjeckien spelade i Aho tillsammans med Jesse Puljujärvi och Valtteri Filppula i första kedjan.

– Det kändes riktigt bra. Jag försöker göra mitt jobb så bra jag bara kan och på det viset hjälpa kedjekompisarna och hela laget. Jesse och Valtteri är två riktigt bra spelare.

– Valtteri är en svår motståndare och en pålitlig center som är en förebild för oss unga spelare. Jesse är stark på skridskorna och en bra målskytt så jag tror det blir en bra kombination, säger Aho.

Aaltonen får chansen i Tjeckien

Aho, Filppula och Puljujärvi är tre av totalt åtta nya namn i truppen som kommer att resa till Tjeckien för att spela säsongens sista EHT-turnering.

Efter den turneringen kommer den slutliga truppen till VM att presenteras.

Med i truppen finns nu också Juhamatti Aaltonen som haft en riktigt svag vår i ishockeyligan.

– Jag har en känsla av att han inte visat sin bästa sida. Han har kunnande som vi behöver i laget och har nu sin chans att visa vad han går för. Det vet han om och han är motiverad, säger chefstränaren Lauri Marjamäki.

Marjämäki är nöjd med de spelare som han har till sitt förfogande. Hur det blir med fler förstärkningar från NHL vill han inte kommentera.

– Det är Jere Lehtinen som sköter förhandlingarna och jag koncentrerar mig på det här laget. Det finns många som är skadade och så påverkar kontraktssituationen flera spelare. Jere håller kontakt med spelarna och så ser vi vad vi behöver, säger han.

Diskussion om artikeln