Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Lättande besked för KalPa: Ingen avstängning för Mutanens omtalade tackling

Från 2017
Uppdaterad 08.05.2017 13:12.
Sami Mutanen tacklar Henrik Haapala.
Bildtext Den omtalade tacklingen.
Bild: Tomi Hänninen. All rights reserved.

Ishockeyligan kommer inte att ta till disciplinära åtgärder till följd av Sami Mutanens matchstraff i finalseriens femte match. Straffet kritiserades i hårda ordalag av experter efter matchen.

Det var i den första perioden som Sami Mutanen tacklade Tapparas guldhjälm Henrik Haapala med en till synes regelrätt tackling. Haapala föll ändå med ansiktet före in i sargen och domarna slängde ut Mutanen ur matchen.

Både Mutanen och Yles ligaexpert Kimmo Kuhta var ense om att det var ett vansinnigt beslut av domarna.

– Det är högst en utvisning, då Haapala är lite väl långt från sargen. Men det är dålig tur att han skadar sig. Blev han faktiskt utslängd bara för att Haapala började blöda, frågade sig Kuhta efter matchen.

Haapala fördes direkt till omklädningsrummet och Tappara meddelade senare att stjärnan inte mår tillräckligt bra för att kunna fortsätta spelet.

Ligan meddelade på onsdagen att man inte kommer att föra ärendet vidare.

– Huvudvideodomaren har fattat sitt beslut. Tappara har fortfarande rätt att själva föra ärendet vidare, påminner disciplinchefen Sampo Liusjärvi då han bekräftar nyheten för Yle.

Mutanen slängde ur sig några fräna kommentarer då han eskorterades av planen – men inte heller det kommer att leda till åtgärder från ligan.

– Musse Pigg! Håll huvudet uppe, skrek Mutanen medan han gick till omklädningsrummet.

Ifall Tappara för ärendet vidare måste de göra så före klockan 14 på onsdag.