Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Morgonkollen: Ingen strejk i skärgårdstrafiken, nya ministrar utses i dag, Trump vill sänka skatter dramatiskt

Från 2017
Uppdaterad 27.04.2017 06:36.
Galtby färjefäste.
Bild: Yle/Linus Hoffman

Vi berättar vad som har hänt medan du sov och uppdaterar dig för dagen.

Läget inrikes:

Det blir ingen strejk i skärgårdstrafiken. Parterna i konflikten godkände riksförlikningsman Minna Helles medlingsbud vid tvåtiden i natt.

Fyra unga vuxna skadades i en bilolycka i Sibbo i natt. Två av personerna skadades allvarligt.

I dag klarnar det vilka som får de tre nya ministerposterna, som regeringen beslöt om under sina halvtidsöverläggningar. Centern ska utse en ny jord- och skogsbruksminister, Samlingspartiet en justitieminister och Sannfinländarna en kultur-, idrotts- och Europaminister.

Ungefär 800 000 förstaklassbrev blir försenade till följd av gårdagskvällen utmarsch vid Helsingfors postcentral. Det är en tredjedel av breven posten har hand om varje dag.

Ett okänt antal finländare har under den senaste tiden fått mystiska samtal från ett telefonnummer i Storbritannien.

Läget utrikes:

USA:s president Donald Trump vill sänka bolagsskatten, avskaffa arvsskatten och ge skatterabatt till multinationella bolag som tar hem vinsten till USA.

I Turkiet har ytterligare 9 000 poliser stängts av från sina jobb efter misstankar om kopplingar till Gülen-rörelsen. Regeringen anklagar rörelsen för att ligga bakom kuppförsöket i somras. Nästan 50 000 människor har gripits och över 120 000 har avskedats sedan dess.

Venezuela drar sig ur Organisationen för amerikanska stater OAS. Enligt Utrikesminister Delcy Rodriguez görs utträdet som protest mot en USA-ledd smutskastningskamapanj inom OAS.

Vädret: I söder mest uppehåll, i övriga områden på sina håll snöfall. Temperaturen i söder 7..10 grader, i mellersta delarna 2..8 grader, i norr 0..+4 grader.

Diskussion om artikeln