Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Hradecky ställs mot Dortmund i cupfinalen – skickade Bayern in i historisk svacka

Från 2017
Sportklipp (på finska): Dortmund besegrade Bayern i den tyska cupen - Spela upp på Arenan

Borussia Dortmund är klara för final i den tyska cupen i fotboll. Det efter en mäktig vändning mot Bayern München – som nu gått fem matcher utan en seger. I finalen ställs Dortmund mot Lukas Hradeckys Frankfurt.

Den första semifinalen mellan Eintracht Frankfurt och Borussia Mönchengladbach gick till straffar, och gigantmötet i semifinal nummer två blev också en högklassig thriller. När 90 minuter var spelade stod det 3-2 till Dortmund, trots ett underläge efter den första halvan.

Det stod 2-1 till Bayern då 45 minuter hade spelats, men då klev Dortmunds stjärnor fram. Pierre-Emerick Aubameyang kvitterade först matchen efter en pass av Ousmane Dembélé och med en kvart kvar på klockan fick Dembélé själv agera hjälte.

Från bombattentat till cupfinal

För Bayern Münchens del innebar resultatet att man nu gått fem matcher utan en seger, vilket är den värsta sviten sedan 1995.

– Vi är självklart väldigt besvikna, säger Bayern-tränaren Carlo Ancelotti enligt Sportbladet.

Dortmund, som för ett par veckor sedan utsattes för ett bombattentat inför en Champions League-match, får däremot ladda upp för cupfinal. Där väntar den finska landslagsmålvakten Lukas Hradecky.

– Vi kommer att slå dem, sa Hradecky självsäkert efter sin egen semifinal då det ännu inte var klart vem som skulle gå vidare.

Diskussion om artikeln