Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Nelonen slutar sända ishockeyligan efter nästa säsong

Från 2017
Uppdaterad 08.05.2017 13:12.
Kanadabucklan, våren 2016.
Bild: All Over Press

Mediekoncernen Sanoma meddelade på torsdagen att bolaget inte kommer att förlänga kontraktet för sändningsrättigheterna med ishockeyligan. Tidigare rapporterade Kauppalehti om att bolaget gjort miljonförluster på avtalet.

– Vi har fattat beslut om att inte använda vår option för att fortsätta sända ishockeyligan. Det nya kontraktet skulle inte ha varit lönsamt för oss, skriver verksamhetsledare Kari Laakso på Sanomas hemsidor.

Sanoma och Nelonen Media har haft ensamrätt på ishockeyligans sändningsrättigheter sedan 2013 och kommer att sända ännu säsongen 2017-18 i enlighet med det nuvarande avtalet.

Kauppalehti rapporterade tidigare på torsdagen att Sanoma skulle ha gjort förluster på upp till tio miljoner euro för den fem år långa avtalsperioden, med hänvisning till en anonym källa.

Enligt tidningen ska det nuvarande kontraktet ha gynnat ligan och klubbarna, som alla fått intäkter på upp till en miljon euro per säsong tack vare avtalet, men samtidigt ha orsakat ekonomiska problem för mediebolaget. Nelonen har inte bekräftat rapporterna.

I nuläget står det oklart vem som kommer att sända ishockeyligan efter säsongen 2017-18.

Diskussion om artikeln