Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Svart dag i Danmark: Finländarna har gjort sitt i badminton-EM

Från 2017
Anton Kaisti och Jenny Nyström.
Bildtext Jenny Nyström och Anton Kaisti knep ett set i förlusten mot två polacker.
Bild: Yle/Janne Karinkanta

Finländare spelade tre matcher på torsdag i EM – men ingen lyckades ta sig vidare. Anton Kaisti och Jenny Nyström föll med 1–2 i set i dubbeln efter en jämn tillställning.

Nyström och Kaisti, Nyström och Sonja Pekkola samt Eetu Heino fick bita i gräset i Danmark på torsdag.

Jenny Nyström förlorade två matcher, först tillsammans med Pekkola i damdubbeln. Lauren Smith och Sarah Walker var bättre med 2–0 i set. Senare föll Nyström tillsammans med Kaisti med 1–2 i set mot polackerna Robert Mateusiak och Nadiezda Zieba.

I första set blev det en knapp förlust med 19–21. Nyström och Kaisti tog andra set med 21–16 och föll i tredje med 13–21.

– Vi klarade av att spela vårt eget spel och blev lite förvånade över hur dåliga de verkade vara, säger en inte alltför nedstämd Jenny Nyström i en video efter matchen.

Nyströms båda förluster kom i den andra omgången av turneringen.

Heino hade inte marginalerna på sin sida

Eetu Heino tog sig längst av finländarna. Han förlorade mot hemmaspelaren Anders Antonsen med 1–2 i set i den tredje omgången av herrsingeln.

Heino inledde vasst och vann första set med 21–19. Heino var väldigt besviken efter att ha förlorat både andra och tredje set. Dansken Antonsen hade marginalerna på sin sida i det avgörande setet.

– Det harmade, det inträffade några svarta stunder. Motståndaren fick en lucka på sex, sju poäng och sedan lyckades han få poäng via nätet två gånger på raken, säger Heino.

Resultat:

Nyström/Pekkola–Smith/Walker 0–2 (19–21, 18–21)
Nyström/Kaisti–Mateusiak/Zieba 1–2 (19–21, 21–16, 13–21)
Eetu Heino–Anders Antonsen 1–2 (21–19, 14–21, 17–21)

Diskussion om artikeln