Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Vettel tar Räikkönen i försvar: ”Han har inte fått resultaten han förtjänar”

Från 2017
Uppdaterad 28.04.2017 10:33.
Kimi Räikkönen och Sebastian Vettel skrattar.
Bild: All Over Press

Kimi Räikkönens säsong har inte börjat så bra som förväntat. Stallkamraten Sebastian Vettel drar en lans för Räikkönen i en intervju med ESPN. Saker och ting har inte gått Räikkönens väg hittills, säger Vettel.

Kimi Räikkönen är den enda föraren i Ferrari eller Mercedes som fortfarande jagar en pallplacering.

Räikkönen – som erkänt att han inte lärt känna bilen tillräckligt snabbt – har inte haft marginalerna på sin sida under säsongen.

Vettel: Räikkönen förtjänar bättre

Ferraribilen har inte alltid fungerat som den borde och då träningar regnat bort har det har varit svårt att göra justeringar i bilen.

– Jag tycker att han inte fått resultaten han förtjänat, säger stallkamraten Vettel till ESPN inför Sotjis Grand Prix.

Vettel har vunnit två lopp och slutat tvåa en gång. Tysken leder VM-sammandraget för tillfället. Räikkönen har slutat fyra, femma och fyra i de tre avklarade tävlingarna.

Ingen i stallet tvivlar på Räikkönen

Veteranen Räikkönen har inte vunnit en tävling sedan Australiens Grand Prix år 2013. Trots den långa segertorkan menar Vettel att stallet står bakom Räikkönen.

– Jag ser allt från insidan och saker och ting har inte gått Räikkönens väg hittills. Men jag tror inte att någon i stallet tvivlar på att han är en av de mest talangfulla förarna.

På veckoslutet står Sotjis Grand Prix på schemat. Då har Räikkönen chans till upprättelse.

– Man måste ha en hel del flyt. Om man tittar på mitt fjolår blåste det en hel del motvind i några tävlingar. Det är upp och ner, men i längden jämnar det ut sig, säger Vettel.

Diskussion om artikeln