Örtiga köttbullar
Från 2017
Publicerad 28.04.2017 12:53.
Bild: Yle/Parad Media
Köttbullar blir fin festmat då man kryddar upp dem med örter, vitlök och sesamolja. Servera köttbullarna med chilimajonnäs som dipp.
Örtiga köttbullar
Mängd: 4 portioner
Tillagningstid: 35 min, varav förberedelser 15 min
Ingredienser
- 600 gram (g) blandfärs
- 1 st gul lök
- 1 tesked (tsk) sesamolja
- 0.5 klyfta riven vitlök
- 1 st ägg
- 0.5 deciliter (dl) vatten
- 0.5 deciliter (dl) hackad persilja
- matolja - till stekning
- salt
- peppar
Instruktioner
1. Skala och skär löken fint och lägg i en skål, blanda i ägg och vatten, lägg sedan i köttfärsen och blanda väl.
2. Krydda med salt, peppar, vitlök och sesamolja. Rulla sedan köttbullarna med fuktade händer.
3. Stek köttbullarna i matolja, skaka pannan så att de bryns jämnt på alla sidor tills de är genomstekta.
4. Servera köttbullarna med chilimajonnäs.