Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Örtiga köttbullar

Från 2017
Köttbullar
Bildtext Örtiga köttbullar med chilimajonnäs
Bild: Yle/Parad Media

Köttbullar blir fin festmat då man kryddar upp dem med örter, vitlök och sesamolja. Servera köttbullarna med chilimajonnäs som dipp.

Örtiga köttbullar

Mängd: 4 portioner

Tillagningstid: 35 min, varav förberedelser 15 min

Ingredienser

  • 600 gram (g) blandfärs
  • 1 st gul lök
  • 1 tesked (tsk) sesamolja
  • 0.5 klyfta riven vitlök
  • 1 st ägg
  • 0.5 deciliter (dl) vatten
  • 0.5 deciliter (dl) hackad persilja
  • matolja - till stekning
  • salt
  • peppar

Instruktioner

1. Skala och skär löken fint och lägg i en skål, blanda i ägg och vatten, lägg sedan i köttfärsen och blanda väl.

2. Krydda med salt, peppar, vitlök och sesamolja. Rulla sedan köttbullarna med fuktade händer.

3. Stek köttbullarna i matolja, skaka pannan så att de bryns jämnt på alla sidor tills de är genomstekta.

4. Servera köttbullarna med chilimajonnäs.

Mer om ämnet på Yle Arenan

Diskussion om artikeln