Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Kenneths Skagenröra

Från 2017
Skagen röra.
Bildtext Skagenröra på bröd.
Bild: Yle/Parad Media

En skagenröra lönar det sig att göra själv - kom ihåg att låta räkorna rinna av ordentligt, så håller sig röran fast. Servera med knäckebröd, rostat bröd eller bakad potatis.

Kenneths Skagenröra

Mängd: 4 personer

Tillagningstid: 15 min, varav förberedelser 15 min

Ingredienser

  • 3 deciliter (dl) räkor - stora skalade färska eller frysta räkor
  • 3 matsked (msk) majonnäs
  • salt
  • vitpeppar
  • 0.5 matsked (msk) dill - finhackad
  • 1 klyfta citron
  • 1 matsked (msk) löjrom - eller stenbitsrom

Instruktioner

1. Grovhacka räkorna och blanda med majonnäsen.

2. Smaka av med salt och vitpeppar samt några droppar pressad citronjuice.

3. Finhacka dillen, vänd ner den och garnera med fiskrom och några små dillvippor. Ställ svalt tills det är dags att äta.

Mer om ämnet på Yle Arenan

Diskussion om artikeln