Kenneths Skagenröra
Från 2017
Publicerad 28.04.2017 12:53.
Bild: Yle/Parad Media
En skagenröra lönar det sig att göra själv - kom ihåg att låta räkorna rinna av ordentligt, så håller sig röran fast. Servera med knäckebröd, rostat bröd eller bakad potatis.
Kenneths Skagenröra
Mängd: 4 personer
Tillagningstid: 15 min, varav förberedelser 15 min
Ingredienser
- 3 deciliter (dl) räkor - stora skalade färska eller frysta räkor
- 3 matsked (msk) majonnäs
- salt
- vitpeppar
- 0.5 matsked (msk) dill - finhackad
- 1 klyfta citron
- 1 matsked (msk) löjrom - eller stenbitsrom
Instruktioner
1. Grovhacka räkorna och blanda med majonnäsen.
2. Smaka av med salt och vitpeppar samt några droppar pressad citronjuice.
3. Finhacka dillen, vänd ner den och garnera med fiskrom och några små dillvippor. Ställ svalt tills det är dags att äta.