Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Blytungt tapp för HJK – tappade segern i stopptidsdrama

Från 2017
Uppdaterad 29.04.2017 18:43.
Programmet är inte längre tillgängligt
Sportinslag: HJK – FC Inter: 1–1 (bilder från ISTV) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Timo Furuholm räddade ett kryss för sitt FC Inter i snömatchen mot HJK på stopptid. Det firade Njazi Kuqi med att håna HJK-supportrarna.

HJK trodde att man hade satt enorm press på konkurrenterna. Då släppte laget in säsongens första mål på hemmaplan.

Timo Furuholm rakade in 1–1 i den 93:e minuten och gav FC Inter en poäng i den svåra bortamatchen.

Dels var den svår på grund av motståndet, dels var den svår på grund av det miserabla vädret. Det hade gått att ordna ett snöbollskrig i Tölö.

– Jag kan inte komma ihåg en sådan här match. Det var hemskt. Men målet gjorde det kul. Jag har gjort en hel del sådana där mål. Det var inte så snyggt, säger Furuholm till IS-TV.

"Borde ha dödat matchen"

HJK fick ett anfall efter Furuholms mål, men det blev ingen utdelning. Domaren blåste av – och då passade Njazi Kuqi på att håna hemmasupportrarna.

Interanfallaren kokade flera gånger under matchen och efter den räddade poängen firade han tydligt framför HJK-fansen och gjorde gester.

Hemmasupportrarna var fly förbannade på Kuqi. Samtidigt var hemmaspelarna totalt nere.

– Det här känns väldigt tungt. Vi ville ha med oss full pott. Vi borde ha satt ett par mål till vid 1–0 och dödat matchen, men ibland går bollen inte in, säger Juha Pirinen till IS-TV.

Alfredo Morelos.
Bildtext Alfredo Morelos placerade in säsongens fjärde mål mot FC Inter.
Bild: Matti Raivio/All Over Press

Fjärde målet för Morelos

På grund av det urusla vädret – blötsnön vräkte ner över Tölö – var det si och så med underhållningen.

Konstgräsplanen var oerhört svårspelad, men det var ändå hemmalaget som behärskade förhållandena något bättre från start. Och än en gång var det Alfredo Morelos som utnyttjade dem allra bäst.

Colombianen missade ett par lägen, men i den 27:e minuten small det. Med ett lågt avslut placerade Morelos in säsongens fjärde ligamål till 1–0.

– Första halvlek var vår sämsta fotbollsinsats på hela säsongen. Vi justerade lite i paus och det blev bättre. HJK hade ändå lägen och ett 2–0-mål hade nog punkterat det här, säger Furuholm.

Nära HJK-självmål

I den andra halvleken fortsatte HJK att ha mer boll och det fanns chanser att utöka. Bland annat hade Atom en boll i mål, men domaren dömde bort det.

I stället höll Faith Friday Obilor på att bli syndabock. HJK-mittbacken och målvakten Thomas Dähne störtade på samma inspel och Obilor nickade bollen i ribban.

Sedan kom slutminutsdramat och HJK:s första poängtapp på hemmaplan i år. Den stora guldfavoriten står på tre segrar, två kryss och totalt elva inspelade poäng efter fem matcher.

Ilves ny tabelltvåa

Nya tvåan Ilves lyckades knapra in på Klubi i dag. Tammerforslaget knep full pott i den luriga bortafajten mot KuPS och ligger fyra poäng efter.

I mitten av den andra halvleken skickade Lauri Ala-Myllymäki in segermålet. I morgon kan IFK Mariehamn ta tillbaka andraplatsen om man slår VPS.

I dagens prestigematch möttes de två nordligaste klubbarna RoPS och PS Kemi. Hemma i Rovaniemi lyckades RoPS vända och vann till slut med 3–1 efter att Eze avslutat målskyttet.

Resultat:

HJK–FC Inter 1–1 (1–0)
Mål: 1–0 Alfredo Morelos, 1–1 Timo Furuholm.

RoPS–PS Kemi 3–1 (1–1)
Mål: 0–1 Filip Valencic, 1–1 Addy, 2–1 Simo Roiha, 3–1 Eze.

KuPS–Ilves 0–1 (0–0)
Mål: 0–1 Lauri Ala-Myllymäki.

FC Lahti–JJK 1–1 (1–0)
Mål: 1–0 Stenio, 1–1 Tomi Petrescu.

Diskussion om artikeln