Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ronaldo räddades – Marcelo frälste Real Madrid

Från 2017
Real Madrid.
Bildtext Real Madrids glädje gick att ta på efter Marcelos segermål.
Bild: Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Cristiano Ronaldos straffmiss blev inte ödesdiger för Real Madrid. Med ett nytt, sent avgörande behåller storklubben guldgreppet.

Efter Barcelonas seger i El Clasico förra helgen var läget utjämnat i den spanska striden om ligatiteln. Real Madrid har fortfarande en match i handen på bittra rivalen, men i dag var marginalerna på väg att suddas ut mot Valencia.

Med mindre än tio minuter kvar kvitterade Daniel Parejo till 1–1 på en snygg frispark. Då såg samtidigt Cristiano Ronaldo ut att bli syndabock.

Portugisen gjorde förvisso 1–0 i den första halvleken, men efter paus brände superstjärnan en straff. Missen såg ut att bli väldigt kostsam.

Sätter press på Barcelona

Då upprepade sig samma visa som vi har hört säsongen igenom. Real Madrid har haft en fenomenal förmåga att skaka fram sena, poänggivande mål.

I dag kom ett till. Marcelo fångade in ett inlägg, avancerade förbi ett par försvarare och placerade in 2–1 med högerfoten.

Den brasilianske vänsterbackens glädje gick att ta på. Hela Santiago Bernabeu kunde andas ut. Real Madrid behöll sitt guldgrepp och sätter press på Barcelona inför deras derbymöte med Espanyol senare i kväll.

Diskussion om artikeln