Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Sista spiken i kistan: Sunderland degraderas

Från 2017
Victor Anichebe, Jermain Defoe.
Bildtext Victor Anichebe och Jermain Defoe traskar mot nedflyttning.
Bild: imago/BPI/ All Over Press

Sunderland tvingas trycka på omstart. Efter tio år i Premier League är sagan all. En norrman satte punkt för den långa pinan.

Det har i ärlighetens namn varit en tidsfråga, men nu är det också kört i teorin för Sunderland. Den nordengelska klubben har gjort sitt på den högsta serienivån för den här gången.

Efter tio år i följd i Premier League tar lindansargänget klivet ner i Championship. Den definitiva slutpunkten kom i dagens möte med Bournemouth. I slutminuterna skickade norske anfallaren Joshua King in segermålet.

Med fyra matcher kvar har Sunderland ointagliga tretton poäng upp till säker mark. Trots den helt urusla säsongen vill David Moyes fortsätta som tränare.

– Jag vill se till att ta upp Sunderland till Premier League igen, säger han till Sky Sports.

"Har gått fel kollektivt"

Sunderland har vunnit fem av trettiofyra matcher den här säsongen. Det räcker givetvis inte.

– Det har gått fel kollektivt. Det skulle vara fel att peka ut individer. Men fotbollsklubbar är starkare än individer, så jag har ingen tvekan om att Sunderland kommer tillbaka.

På rätt sida strecket missade Hull chansen att ta ett stort steg mot nytt kontrakt. Det blev en poäng mot Southampton. Laget ligger tre poäng före Swansea på den sista nedflyttningsplatsen. Den walesiska klubben möter Manchester United på Old Trafford i morgon.

Resultat, Premier League:

Southampton–Hull 0–0
Stoke–West Ham 0–0
Sunderland–Bournemouth 0–1 (0–0)
West Bromwich–Leicester 0–1 (0–1)
Crystal Palace–Burnley 0–2 (0–1)