Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Viria krymper ytterligare

Från 2017
Uppdaterad 02.05.2017 17:15.
Anvia bolagsstämma.
Bildtext Anvias bolagsstämma sommaren 2016.
Bild: Yle/Sarah Karjalainen

Viria, före detta Anvia, hade en omsättning på 18,7 miljoner under årets första tre månader, jämfört med 33,5 miljoner i fjol. Personalstyrkan har minskat med över 300 anställda och kommer att minska ytterligare.

Det som finns kvar av Anvia hade en omsättning på 18,7 miljoner under årets tre första månader. För ett år sen, före Elisa köpte Anvias telekomverksamhet, var omsättningen 33,5 miljoner.

Det som idag finns kvar av Anvia heter Viria. Efter Elisas köp av Anvias kärnverksamhet har Viria nu en personalstyrka på kring 430. Vid samma tidpunkt i fjol var antalet 740 personer.

Viria Link säljs

Och färre blir det: Viria meddelar att man säljer Viria Link Ab till Voimatel Oy. Viria Link producerar planerings-, installations, övervaknings- och experttjänster för telenät.

Det betyder att 140 anställda från Viria övergår till Voimatel.

Affären betyder också att Voimatel tar över Viria Links huvudsakliga marknadsområde, som finns i de tre österbottniska landskapen.

Många har fått sparken

Under det senaste året har samarbetsförhandlingarna duggat tätt och många anställda har fått sparken, både inom den del av Anvia som köptes av Elisa och inom Viria.

Köper ett mindre företag

Virias målsättning är att öka sin omsättning år 2017, både organiskt och genom företagsköp, meddelar man i ett pressmeddelande.

Viria Securi köper Mikkelin Lukko ja Avain Oy:s verksamhet. Företaget sysslar med leverans och service av lås och elektroniska säkerhetssystem. Sex anställda övergår till Viria Securi.

Ny strategi

- Viriakoncernen har börjat förverkliga sin nya strategi, med siktet inställt på att Viria ska bli en föregångare inom säkerhetslösningar och lösningar för företagsnät samt informationshantering, säger vd Mika Vihervuori.

Diskussion om artikeln