Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Melart byter klubb – men stannar i Sverige

Från 2017
Uppdaterad 08.05.2017 13:12.
Nye Färjestadsbacken Ilari Melart gjorde sex landskamper under säsongen som gick.
Bildtext Nye Färjestadsbacken Ilari Melart gjorde sex landskamper under säsongen som gick.
Bild: All Over Press

Ilari Melart lämnar Luleå, och åtminstone HIFK:s supportrar hade drömt om en flytt hem till Finland. Men backen stannar i SHL där han skrivit på för Färjestad.

Melart spelade senast FM-ligahockey för HIFK 2012-13, då han också avslutade säsongen med sitt hittills enda VM i lejontröjan.

Efter det har den storväxta backen spelat i AHL, KHL och SHL, de senaste två säsongerna i Luleå. Nu går flyttlasset söderut, till Färjestad.

– Fantastiskt kul. Har alltid gillat att spela i Karlstad. Det är oftast mycket folk och en bra publik. Jag har också promenerat runt i staden och jag gillar det jag sett, säger Melart till klubbens webbplats.

– När jag satt med min agent efter säsongen och pratade om alternativ så sade jag till honom att Karlstad och Färjestad är mitt förstaval. Så det känns såklart extra kul att det blev så.

EHT-back för lejonen

Melart stod den gångna säsongen för poängen 6+10=16 på 47 grundseriematcher för Luleå. Han var under vintern också med i Lauri Marjamäkis finländska landslag i två av EHT-turneringarna.

Hans kontrakt med Färjestad är tvåårigt och i Karlstad har man höga förväntningar på sitt finländska nyförvärv.

– I Melart får vi en rejäl back som vet vad det handlar om. Med sitt spel kommer han troligen bli en publikfavorit, säger sportchefen Peter Jakobsson.

Diskussion om artikeln