Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Puljujärvis löfte: Jag är snabbare och vassare än för ett år sedan

Från 2017
Uppdaterad 08.05.2017 13:12.
Jesse Puljujärvi är övertygad om att han utvecklats under sin säsong i Nordamerika.
Bild: All Over Press

Säsongen har varit motig, men samtidigt väldigt lärorik. Jesse Puljujärvi lyckades inte ta plats i NHL, men intygar att det är en starkare och bättre spelare som får avsluta sin säsong med VM-spel i lejontröjan.

Puljujärvi fyller 19 år på söndag och firar sin födelsedag i Paris, där VM startar i veckan.

På pressträffen inför det finländska landslagets avfärd till Frankrike var det en optimistisk och glad Puljujärvi som mötte medierna, full av självförtroende trots att den gångna säsongen inte bjöd på det förväntade genombrottet i NHL.

– Jag är en vassare och snabbare skridskoåkare än tidigare. Och mitt skott har blivit bättre, säger Puljujärvi.

Full fart framåt

I Edmonton Oilers NHL-manskap blev det totalt 28 matcher med poängen 1+7=8. I AHL-laget Bakersfield Condors blev poängproduktionen bättre: 12+16=28 på 39 matcher.

Tillräckligt för att bekanta tränaren Lauri Marjamäki skulle ge honom en plats i VM-truppen.

– I de nordamerikanska rinkarna var det egentligen full fart hela tiden. I landslaget är spelet annorlunda, här försvarar vi till exempel på ett annat sätt, säger Puljujärvi.

Förväntar sig speltid

I EHT-turneringen i Tjeckien imponerade Puljujärvi inte i sina första A-landskamper. Förväntningarna inför VM-äventyret är ändå höga.

– Jag förväntar mig att få speltid och att jag ska vara till nytta för laget. Jag tror att jag kommer att få en bra roll, säger Puljujärvi, som i bästa fall kan vara aktuell för en plats i en kedja med Sebastian Aho och Valtteri Filppula.

– Lagets mål är att ta sig till medaljmatcherna. För egen del förväntar jag mig att spela bra i varje match och samtidigt göra ett par mål också.

Källa: STT, Yle.

Diskussion om artikeln