Hoppa till huvudinnehåll

Sport

NY Rangers reducerade matchserien mot Ottawa

Från 2017
Uppdaterad 08.05.2017 13:12.
Programmet är inte längre tillgängligt

New York Rangers förlorade matchseriens båda matcher i Ottawa och låg under med 0–2 inför de två hemmamatcherna i Madison Square Garden. NY Rangers vann den första med 4–1 och kan kvittera matchserien natten till fredag.

Inför sina hemmasupportrar tog Rangers vara på den första möjligheten att skapa liv i serien. Norrmannen Mats Zuccarello noterades för ett mål och en assist i den första perioden och hemmalaget ledde rätt välförtjänt med två mål redan i den första periodpausen. Periodens skottstatistik vann Rangers med 15–5.

– För att vara ärlig så startade de betydligt mer desperat än vi. De fortsatte att pressa på och vi kunde inte komma ikapp, sade Ottawa-backen Dion Phaneuf efter matchen enligt NHL.com.

Lagen hade vilat i två dagar efter den senaste matchen, något som Rangers-spelaren Derek Stepan och Rangers-tränaren Alain Vigneault bedömde vara viktigt för de blåklädda.

Ottawa som har dragits med skadeproblem fick två anfallare skadade i matchen, Zach Smith spelade inte efter den första perioden och Bobby Ryan utgick i den sista perioden. Erik Karlsson som spelar med en skadad häl klockades för 23:42 i speltid.

Nästa match mellan lagen spelas natten till fredag.

I Rangers vaktade Antti Raanta båsdörren, medan Ottawas Jyrki Jokipakka fortsättningsvis får vänta på sin slutspelsdebut.

New York Rangers – Ottawa 4–1

Ottawa leder matchserien med 2–1 i segrar