Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

FBI-chef om valpåverkan: "Smått illamående"

Från 2017
FBI-chefen James Comey.
Bild: EPA/SHAWN THEW

FBI-chefen James Comey säger att anklagelser om att hans beslut att offentliggöra att man återupptagit utredningen om Hillary Clintons e-post skulle ha påverkat utgången i det amerikanska presidentvalet gjort honom "smått illamående".

Comey frågas ut i dag av senatens juridiska utskott och han försvarar sitt beslut intensivt och hävdar att det skulle ha varit "en katastrof att dölja att utredningen tagit upp epost-granskningen igen, rapporterar flera medier, bland andra CNN.

Det var bara elva dagar före presidentvalet som FBI offentliggjorde att man återupptagit granskningen av den demokratiska presidentkandidaten Hillary Clintons hantering av e-post.

Först ett par dagar före valet den 8 november i fjol klargjorde Comey att det inte fanns någon anledning att åtala Clinton.

Senast igår, i en intervju i CNN, sade Clinton att Comeys agerande bidrog till att Republikanernas Donald Trump vann valet.

Kritiken mot Clinton byggde i grunden på att hon använt sin privata e-postserver när hon skrev meddelanden i tjänsten som utrikesminister, varav flera av dessa senare visade sig innehålla sekretessbelagd information.

Källa: FNB-TT

Diskussion om artikeln