Hoppa till huvudinnehåll

Huvudstadsregionen

Stadscyklarna fick flygande start i år igen

Från 2017
En lång rad av stadens gula lånecyklar i en ställning vid Senatstorget.
Bildtext Stadens lånecyklar vid Senatstorget i Helsingfors.
Bild: Marianne Sundholm / Yle

2 600 resor gjordes med stadscyklarna den första dagen de var i bruk i år, trots att alla 1500 cyklar inte ens hade placerats ut. En del stationer gapar tomma och några kunder har upplevt registreringsproblem.

Det var ett kärt återseende mellan Helsingforsborna och de gula lånecyklarna i tisdags, om man får tro statistiken.

Det tog hela dagen att placera ut de 1500 cyklarna i sina stationer, och ändå hann det göras 2 600 resor med dem under den första dagen den andra maj.

Cyklarna är tre gånger fler i år än förra året, och området de kan användas på har utvidgats till bland annat Drumsö, Munksnäs, Böle, Kottby och Arabia. Dessutom finns 100 cyklar i Mattby och Olars i Esbo.

Tarja Jääskeläinen på Helsingforsregionens trafik HRT är nöjd över den flygande starten.

- Den första veckan kan förstås se annorlunda ut än de följande. Men vi samlar data från första veckan nu och kan berätta mera nästa vecka.

En del stationer gapar tomma

Redan nu märks precis som i fjol att en del stationer är populärare än andra. Under morgonen fylls de cykelstationer som ligger invid tågstationer och andra större knutpunkter för kollektivtrafiken, för att sedan tömmas på cyklar till kvällen.

Karta som visar var det finns lediga stadscyklar. Skärmdump från kaupunkifillarit.fi.
Bildtext Skärmdumpen från kaupunkifillarit.fi visar att det torsdag morgon var många stationer som var tomma på cyklar.
Bild: Yle / kaupunkifillarit.fi

- Det märkte vi redan i fjol i vår enkät, där omkring hälften av användarna svarade att de kombinerar stadscykeln med annan kollektivtrafik. Och det är ju precis så de är tänkta att användas, säger Jääskeläinen.

För att jämna ut placeringen av lånecyklarna kör fyra bilar i Helsingfors och en i Esbo omkring både dag och natt för att föra cyklar från överfulla cykelstationer till de som står tomma.

Stadscykelstation utan en enda cykel, i Kottby i Helsingfors.
Bildtext Tom cykelstation i Kottby.
Bild: Marianne Sundholm / Yle

Också längs med stora gator som Mannerheimvägen och Tavastvägen är det ont om cyklar i cykelstationerna, och det samma gäller cykelstationen vid Helsingfors universitet. Det går lätt att kolla var det finns cyklar via HRT:s reseplanerare på reittiopas.fi, och via kaupunkifillarit.fi som använder HRT:s cykeldata.

Det går bra att lämna tillbaka cykeln på en station även om det inte finns lediga platser för den - det finns skilda instruktioner för hur man låser och lämnar tillbaka cykeln om stationen är full.

Problem med registreringen i vissa webbläsare

En del kunder har uppgett att de haft problem med betalningen eller registreringen på stadscyklarnas webbplats. Jääskeläinen uppger att det främst varit problem med att webbläsaren Internet Explorer varit långsam, men att de flesta registreringar har löpt utan problem.

Stadscyklarnas lanseringsevenemang på Narinken 2.5.2016

Stadscyklarna är här – så fungerar de

500 stadscyklar finns i Helsingfors från och med i dag.

Diskussion om artikeln