Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Bluffresans avgörande utmaning: Går det att bluffa bluffaren?

Från 2017
Uppdaterad 06.05.2017 15:52.

Bluffresan avslutas med en ironisk grande finale. Vilket lag vinner en riktig utlandssemester?

I serien Bluffresan har nio kompisgäng kurat i soffan, fejkat bilder och smidit listiga planer för att lura sina vänner och bekanta på sociala medier om att de är på en spännande utlandsresa. Allt detta för att vinna en riktig utlandssemester för sitt kompisgäng.

Nu börjar tävlingen ändå närma sig sitt slut och Bastupojkarn leder överlägset. Men - allting kan ännu förändras. I Bluffresans grande finale utsätts lagen för en sista, avgörande utmaning. Kan lagen själva avgöra vad som är sant och falskt av sådant som publicerats på nätet?

Kolla in det sista avsnittet ovan. Har du missat hela serien hittar du alla avsnitt på Arenan.

Bluffresan?

Laget "Dumbledore's Army" tar fakebilder i serien Bluffresan.
Bildtext Simon Holmberg, Ida-Maria Skytte och Eddie Streng fejkar ett semesterfoto.
Bild: Pampas Production

Tvivelaktiga nyheter och rent av fejknyheter på sociala medier har väckt mycket diskussion på senaste tid. Serien Bluffresan vill belysa problemet ytterligare och demonstrera hur lätt det är att luras på nätet, även när det kommer till ens familj och vänner.

I den tiodelade serien iscensätter nio kompisgäng påhittade, spännande utlandsresor för att lura sina följare på sociala medier. I verkligheten sitter de i en lägenhet tillsammans med programledaren Frida Frankenhaeuser och skapar fejkade bilder och berättelser. Det lag som lyckas bäst med sin bluff vinner en riktig utlandsresa.

Mer om ämnet på Yle Arenan

Diskussion om artikeln