Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kukkonen tränade inte – lider av en lindrig skada

Från 2017
Uppdaterad 08.05.2017 13:12.
Lasse Kukkonen i landslagströjan
Bildtext Lasse Kukkonen lider av en lindrig skada.
Bild: Matti Raivio/All Over Press

Lasse Kukkonen fanns inte med på isen då Lejonen tränade inför morgondagens match mot Frankrike. På basen av träningspasset kommer Finland inte att göra några förändringar i kedjorna.

Lagkaptenen Lasse Kukkonen var sjunde back och spelade drygt tio minuter i VM-premiären mot Vitryssland på fredagen. Om han kommer till spel i söndagens match mot Frankrike är osäkert.

Kukkonen lider av en lindrig skada och tränade inte med laget i dag. Enligt chefstränaren Lauri Marjamäki vilade Kukkonen på grund av en smäll.

– Jag tänker inte kommentera hälsoläget desto mer. Det blir till att senare kolla om han är i spelskick på söndag, sa Marjamäki till FNB efter träningen.

På basen av dagens träning kommer Finland inte att göra några förändringar till matchen mot Frankrike. Kedjorna ser ut att hållas intakta vilket betyder att Jesse Puljujärvi får fortsätta som trettonde anfallare.

På målvaktssidan är det oklart vem som kommer att spela. Under dagens träning fick åtminstone Harri Säteri mer uppmärksamhet av målvaktstränaren Ari Hilli.

Finland möter Frankrike på söndag klockan 17.15.

Finlands kedjor på dagens träning:

Sebastian Aho – Valtteri Filppula – Miro Aaltonen
Atte Ohtamaa – Julius Honka

Veli-Matti Savinainen – Antti Pihlström – Mikko Rantanen
Topi Jaakola – Ville Lajunen

Mika Pyörälä – Joonas Kemppainen – Juhamatti Aaltonen
Mikko Lehtonen – Juuso Hietanen

Oskar Osala – Jani Lajunen – Markus Hännikäinen

Diskussion om artikeln