Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kvalförlusten ska inte påverka: ”Alla har en känsla att vi kan vinna”

Från 2017
Richard Sundberg.
Bildtext Richard Sundberg och Finland tror på seger.
Bild: Lehtikuva

Om Finland vill att EM-drömmen ska leva vidare krävs det en seger över Bosnien-Hercegovina på söndag. Trots att det blev förlust i torsdags så gav den matchen ändå mycket anser Richard Sundberg.

Finlands förhoppningar om ett EM-slutspel fick sig en ordentlig törn i torsdags då laget förlorade mot Bosnien-Hercegovina på hemmaplan med fem bollar.

I den matchen var det framför allt offensiven som inte fungerade för Finland.

På söndag väntar returmatch på bortaplan i Goražde och enligt Richard Sundberg tror alla i laget på seger.

– Alla har en känsla att vi kan vinna. Vi ska titta på matchen och hitta bitar där det gick sämre. Fast vi förlorade med fem bollar så gav det bra saker, säger Sundberg till Yle Sporten.

Spelar i en handbollsstad

Landslaget anlände Goražde i fredags och har fått träna i hallen där kvalmatchen kommer att spelas. Man kan också räkna med mycket folk på läktaren då matchen kör igång.

– Vi har fått höra att det är en handbollsstad och man märker att befolkningen vet vem vi är. Vi har åkt med buss till hallen och då fått poliseskort, säger Sundberg.

Finland inledde kvalet strålande då man besegrade Österrike på bortaplan i den första matchen. Men efter förluster mot Spanien och nu senast mot Bosnien-Hercegovina ligger laget sist i kvalgruppen.

Bosnien ska passa Finland

Det är ändå jämnt i gruppen och tre lag står på två poäng. En seger på söndag är livsviktig om EM-drömmen ska finnas kvar då laget avslutar kvalet i juni med matcher mot Österrike och Spanien.

– Det är svårt säga vilket lag som är bättre av Österrike och Bosnien-Hercegovina. Bosnien är ett större lag än Österrike som är snabbare och mera tekniska. Bosnien borde passa oss riktigt bra, säger Sundberg.

Kvalmatchen mellan Bosnien-Hercegovina och Finland spelas klockan 21 på söndag kväll.

Diskussion om artikeln