Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Eva Wahlström försvarade VM-titeln – övertygande seger

Från 2017
Uppdaterad 07.05.2017 10:46.
Eva Wahlström efter segern över Mayra Alejandra Gomez, maj 2017.
Bildtext Eva Wahlström fick fira igen.
Bild: Lehtikuva

För tredje gången i karriären har den obesegrade proffsboxaren Eva Wahlström framgångsrikt försvarat sitt VM-bälte. Wahlström vann klart över Mayra Alejandra Gomez i Åbohallen på lördagskvällen.

– Precis allt har gått superbra. Jag vill vara världsmästare, men förlorar jag så bryr jag mig ärligt sagt skit i det.

Eva Wahlström sprudlade sin vana trogen av självförtroende i Yle Sportens intervju inför lördagskvällens fajt i Åbohallen. Förberedelserna hade gått perfekt och hon kände sig i bättre form än någonsin tidigare.

Och visst blev det ännu en seger för den obesegrade proffsboxaren från Lovisa.

– Jag känner mig lugn, pustar Wahlström ut när Yle Sporten får tag på henne seger triumfen.

– Det känns skönt, jag är nöjd. Vanligtvis brukar jag på nåt vis alltid vara missnöjd efter en match, men nu kände jag hela tiden att det var roligt.

Klart bättre

Wahlström, 36, behåller sitt VM-bälte i superfjädervikt i WBC-förbundet tack vare en seger över Mayra Alejandra Gomez med enhälliga domarröster (99-91, 98-92, 99-91).

Världsmästaren höll sin klart kortare motståndare på tryggt avstånd största delen av matchen, var betydligt aktivare och verkade vid inget skede ha några större bekymmer med den långväga gästen.

Eva Wahlström mot Mayra Alejandra Gomez, maj 2017.
Bild: Lehtikuva

Wahlström fick stadigt in träffar medan Gomez – som gjorde sin första proffsmatch på europeisk mark – hade svårt att nå den rutinerade hemmafavoriten.

– Jag gjorde det lätt för mig. Jag hade kontroll hela tiden och hade också möjlighet att ta kontroll på olika sätt och ändra taktik om det hade behövts.

Du sade inför matchen att du är i ditt livs form, fick du ut det i ringen?

– Teknik- och taktikmässigt fick jag hemskt mycket ut av mig, konstaterar Wahlström som ändå inte lyckades dela ut några slag som hade golvat ettriga Gomez.

– Med en sån här motståndare som är otroligt smidig och kommer lätt undan, så är det svårt att få till fina, stora slag som publiken ser och som hörs långa vägar, att blodet strittar – det är inte möjligt med en sån här motståndare.

Gomez ersatte på kort varsel den tilltänkta motståndaren Melissa St. Vil som drog sig ur bara två veckor före. Argentinskan har nu 18 segrar och sex förluster på meritlistan som proffs – Wahlström 20 segrar och en oavgjord match.

”Det var jättekul”

Wahlström gick avslappnat runt och pratade med folk i publiken ett par timmar före match och log även när hon valsade in i ringen – och även där smög leendet fram ett par gånger.

– Jag skulle faktiskt inte vilja le så mycket under matchen, säger Wahlström och skrattar. För om jag ler visar jag känslor, att jag känner nånting – och det vill jag inte visa åt motståndaren.

– Men jag log för att jag tyckte det var så kul, det var jättekul! Och sen för att hon var så hungrig efter titeln. Hon hade inget att förlora, hon hade inget bälte med sig, så kom på för fullt och försökte allt, och det njöt jag av.

Också Räsänen vann

I matchen strax innan Wahlström steg in i ringen boxades hennes man Niklas Räsänen mot Ricardo Marcelo Ramallo.

Räsänen besegrade sin argentinska motståndare med enhälliga domarröster (60-54, 60-53, 60-55), efter att ha haft honom nere på knä flera gånger under matchens gång. Räsänen kom därmed tillbaka upp på fötter efter knocken i den senaste kampen i december.

Niklas Räsänen mot Ricardo Marcelo Ramalio, våren 2017.
Bildtext Niklas Räsänen klart starkare än sin argentinske motståndare.
Bild: Lehtikuva

– Det var en ny upplevelse för mig att bli knockad. Även om jag inte känner att jag blivit svagare för det var jag tvungen att behandla känslorna det förde med sig. Det har gjort mig starkare, sade Räsänen i segerintervjun.

Proffsboxningskvällen i Åbo avslutades med Edis Tatlis match mot Francesco Patera. Tatli förlorade sitt EM-titelbälte i lättvikt efter att domarna gett belgaren segern.

Läs mera om matchen som Tatli kallar för "en helt ofattbar stöld" här!

Diskussion om artikeln