Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Förbluffad Tatli tappade titeln: ”En helt ofattbar stöld”

Från 2017
Uppdaterad 07.05.2017 00:51.
Edis Tatli mot Francesco Patera, maj 2017.
Bildtext Edis Tatli förlorade mot Francesco Patera.
Bild: Lehtikuva

De allra flesta i publiken och inte minst Edis Tatli själv väntade sig att finländaren skulle koras till Europamästare efter matchen mot Francesco Patera. Men så blev det inte.

Edis Tatli var för ivrig när ringdomaren skulle lyfta upp segrarens arm i skyarna efter proffsboxningskvällens sista drabbning i Åbohallen på lördagskvällen.

Tatli var säker på att han vunnit och hann redan resa handen – innan domaren i stället förkunnade motståndaren Francesco Patera som vinnare.

– Jag är jätteöverraskad. Jag var ganska klart den bättre boxaren. En helt ofattbar stöld. Jag är fortfarande mästare, säger en häpen Tatli efter kampen.

”Chockad”

Patera har nu 18 segrar och två förluster i proffsringen, medan Tatlis saldo är 29 segrar och två nederlag.

Två av domarna hade belgaren som vinnare (115-113 och 116-112) och en tyckte Tatli var vassare (116-112).

Edis Tatli mot Francesco Patera, maj 2017.
Bildtext Tatli var säker på sin seger efter de tolv ronderna.
Bild: Lehtikuva

– Jag var chockad redan över att jag inte hade alla domare med mig, för att inte tala om att två var emot. Inte träffade ju motståndaren mig alls.

– Jag är fortfarande mästare, upprepar Tatli som efter att tidigare framgångsrikt ha försvarat sin titel tre gånger nu får ta ny fart.

Vill ha revansch

Tatli konstaterar att han kanske inte gjorde karriärens bästa match, men dålig var den absolut inte. Början var Tatlis medan Patera efterhand hittade allt bättre fram.

– Mot slutet sa tränarna att jag ska öka på farten. Det gjorde jag och vann de två sista ronderna klart. Kanske domarna tyckte han var aktivare, jag vet inte, funderar Tatli på orsaker till förlusten.

– Det känns ganska förjävligt för tillfället. Nu ska jag ta semester och försöka glömma det här, sen planerar vi framtiden – men jag är definitivt intresserad av en revansch.

Diskussion om artikeln