Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Vändningen i fallet Kukkonen – lämnar Paris för ”snabbvisit” i Finland

Från 2017
Uppdaterad 08.05.2017 13:12.
Lasse Kukkonen.
Bildtext Lasse Kukkonen (arkivbild).
Bild: Petteri Paalasmaa/All Over Press

MTV Sport avslöjade på söndagen att Lasse Kukkonen hade lämnat Paris. Enligt hockeyförbundet handlar det om att landslagskaptenen ska genomgå fortsatta undersökningar för sin skada – hemma i Finland.

– Efter det kommer han att återvända till Paris och ansluter sig igen till landslagstruppen, skriver förbundet i sitt pressmeddelande.

Kukkonen skadade sig i Lejonens första match mot Vitryssland och det stod klart redan i går att backen inte kommer att spela mot Frankrike på söndag. Hockeyförbundet har inte uppgett mer information om skadan, men enligt MTV hade Kukkonen setts på flygplatsen i Paris med ett ompaketerat finger.

Beskedet om visiten till Finland innebär att Kukkonen troligen också missar Finlands tredje match, mot Tjeckien, på måndag kväll. Nästa drabbning går av stapeln på torsdag kväll, då Lejonen ställs mot Slovenien.

Joonas Järvinen är den åttonde backen i Lejontruppen, men hans VM-pass har ännu inte stämplats.

Hockeyförbundet meddelade senare på söndagen att Valtteri Filppula agerar kapten mot Frankrike istället för Kukkonen. Atte Ohtamaa blir för sin del tillfälligt assisterande kapten.

Artikeln uppdaterad med kaptensvalet klockan 14.34.

Diskussion om artikeln