Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Arrangör: Skolmusik 2017 blev en succé

Från 2017
Uppdaterad 08.05.2017 14:28.
Annika Richard, projektledare för Skolmusik.
Bildtext Annika Richard, projektledare för Skolmusik.
Bild: Yle/Jukka Tyni

Sångfesten Skolmusik är över för den här gången. Det rekordstora evenemanget som hölls i Vasa och Korsholm blev en succé enligt arrangörerna.

- Det känns riktigt bra, säger projektledare Annika Richard på De Ungas Musikförbund i Svenskfinland, DUNK.

- Vi har fått positiv respons från både deltagare och samarbetspartners.

Det har varit ett stort logistiskt arbete att ordna med inkvartering, bespisning och transporter för alla deltagarna. Alla bitar har ändå fallit på plats.

- Maten har varit god och övernattningarna har fungerat bra. Deltagarna har tyckt om programmet med musik, sång och gemenskap, säger Richard.

Publiken har också tyckt om konserterna och många har kommenterat den fina, nykomponerade musiken. Inslagen av dans och animationer skapade en fin helhetsupplevelse.

- Det var en stor upplevelse att höra så många sjunga, har många tyckt.

Skolmusik-arenan
Bild: Frej Vuori

Projektledare Annika Richard hann också själv sätta sig ner och njuta av programmet. Något favoritinslag har hon svårt att välja. Alla sånger har sin speciella karaktär och skapade tillsammans en fin helhet.

- Men i början, då alla var på plats och allt drog igång, var det en speciell känsla.

Nästa Skolmusik ordnas om tre år, alltså 2020. Var?

- Det är hemligt, så på den punkten säger jag inget i det här läget. Det får ni vänta med spänning på, säger Annika Richard.

Yle Arenan kan du se både fredagens och lördagens konserter i sin helhet. Där finns också alla sångnummer sparade individuellt.

Diskussion om artikeln