Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kontinen & Peers vidare – tog hem långkörare

Från 2017
John Peers, Henri Kontinen.
Bildtext John Peers och Henri Kontinen är klara för kvartsfinal i Madrid.
Bild: imago/Buzzi/ All Over Press

Henri Kontinen och John Peers fick svettas ordentligt för att krångla sig vidare. Efter ett långt tredje set är duon klar för kvartsfinal i Madrid.

Det blev ingen enkel resa till avancemang för Henri Kontinen och John Peers i Mastersturneringen i Madrid. Kvällens rysare mot österrikaren Oiiver Marach och kroaten Mate Pavic tog knappt en och en halv timme att avverka.

Kontinen/Peers tappade det första setet med 6–4, men tog det andra med samma siffror. I det tredje setet, som inte avgjordes med tiebreak utan var långt, följdes paren åt. Till slut lyckades ändå de förstaseedade favoriterna ta hem setet med 14–12.

Kontinen/Peers var direktkvalificerat till den andra omgången. I kvartsfinalen ställs man mot vinnaren i matchen Tommy Haas/Max Mirnyi–Feliciano Lopez/Marc Lopez.

Kontinen/Peers har startat grussäsongen lite svajigt. I de två första tävlingarna har duon åkt ut i just kvartsfinalen. Mastersturneringen i Madrid är den näst sista stora tävlingen före grussäsongens klimax Franska öppna. Grand Slam-turneringen i Paris inleds den 28 maj.