Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ottawa klart för NHL-semifinal – Världens bästa Karlsson igen i huvudroll

Från 2017
Erik Karlsson och Ottawa Senators klara för NHL-semifinal.
Bildtext Erik Karlsson och Ottawa Senators klara för NHL-semifinal.
Bild: All Over Press

Ottawa Senators är som andra lag klart för semifinal i NHL-slutspelet efter att ha besegrat New York Rangers med 4-2. Erik Karlsson hade som vanligt en framträdande roll i Ottawas seger.

Från tidigare har Nashville Predators tagit sig till de fyra bästa i jakten på Stanley Cup – i natt vann Senators över New York Rangers och avancerade till den östra konferensfinalen.

Senators vann med 4-2 borta i den sjätte matchen, och därmed vann laget från den kanadensiska huvudstaden matchserien med samma siffror, 4-2.

Till matchvinnarna hörde inte alldeles överraskande en viss Erik Karlsson – den svenska backen noterades för ett mål och en assist. Karlsson förde upp Ottawa i 3-1 ledning – hans fullträff blev med andra ord avgörande.

Karlsson var också inblandad i lagets första mål: Karlsson sköt från blålinjen och Mike Hoffman styrde in 1-0.

Penguins eller Capitals?

I den östra konferensfinalen kommer Ottawa att möta vinnaren i matchparet mellan Pittsburgh Penguins och Washington Capitals. Den matchserien är nu i ställningen 3-3. Den avgörande sjunde matchen spelas i Washington natten till torsdag.

Det är första gången på tio år som Senators spelar om en direkt plats till Stanley Cup-finalen. Samma vår spelade laget i finalen men Stanley Cupen (=NHL-mästerskapet) har laget tills vidare inte ännu vunnit.

Rangers sorti innebär att Antti Raantas NHL-säsong är slut, precis som hans svenska målvaktskollega Henrik Lundqvists.

I den västra konferensfinalen väntar Pekka Rinnes och Miikka Salomäkis Nashville Predators på sin nästa motståndare som blir vinnaren i matchparet mellan Anaheim Ducks och Edmonton Oilers. Också där står det 3-3 i vinster.

Diskussion om artikeln