Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Pihlström: "Matcherna blivit hårdare och det förstår inte alla"

Från 2017
Uppdaterad 10.05.2017 10:16.
Antti Philström på Finska lejonens öppna träning i Helsingfors.
Bildtext Antti Pihlström säger att det inte längre finns några lätta motståndare.
Bild: Jarno Kuusinen / All Over Press

Rutinerade Antti Pihlström säger att det blir svårare att klara sig för varje VM som går. Det finns helt enkelt inga blåbär längre.

Ett rätt så säkert vårtecken är när Lejontränaren till allas mer eller mindre stora förvåning utlyser att Antti Pihlström vikit sig en plats i VM-laget. Men egentligen borde man sluta tala om valet av Pihlström som en överraskning: den 32-årige anfallaren gör redan sitt åttonde VM.

Han om någon vet att de så kallade blåbärsnationerna – VM:s poängautomater – inte längre finns. De är en relik från det förflutna.

– Det har blivit svårare och svårare att klara sig. Det kommer ganska mycket kritik om man inte klarar sig och den kommer från alla håll och kanter, säger Pihlström i en intervju för MTV3.

Matcherna har blivit mycket hårdare och det förstår inte alla

– Lagen blir mycket bättre för varje år. Tidigare hörde bland annat Frankrike till de lätta motståndarna, men nu finns där NHL-spelare och KHL-spelare.

– Matcherna har blivit mycket hårdare och det förstår inte alla, säger Jokeritanfallaren.

Slovenien ingen munsbit

På onsdag kväll tar sig Finland an Slovenien – ett av de riktiga blåbären, om det nu finns några sådana. Men Pihlström tar inte ut någonting i förväg.

– Slovenien har två högklassiga kedjor och resten kan skrinna bra och kämpa vid målet. Man kan inte längre promenera till målet som tidigare; då blev det nästan alltid mål när man fick spela powerplay. Nuförtiden kan alla lag spela i numerärt underläge och försvara sitt mål.

– Man får jobba hårt för att få målchanser, säger den fyrfaldige stortävlingsmedaljören Antti Pihlström.

Diskussion om artikeln