Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Juhamatti Aaltonen förklarade sig: "Det var en hälsning till reportrarna"

Från 2017
Juhamatti Aaltonen
Bildtext Juhamatti Aaltonen säger att han blev missförstådd igår.
Bild: Lehtikuva

Juhamatti Aaltonen orsakade en del höjda ögonbryn igår. Idag sade han att hälsningen "Vi spelar inte för er" inte var riktad till det finländska folket utan till de finländska reportrarna.

Frågan som Yle Urheilus Teemu Tammilehto ställde till Aaltonen i igår var (fritt översatt): I Finland spekulerar folket om och kring Lejonens katastrofala start. Hur påverkas ni av det?

Aaltonen svarade: Det är alltid katastrof om vi förlorar ett par matcher. Men vi spelar inte för er, vi spelar för laget och lagkamraterna. Vi behöver inte vara någon till lags.

Aaltonen preciserade sitt uttalande idag

Efter förmiddagens träningspass ville Aaltonen precisera sina uttalanden.

– Det var avsett som en hälsning till er. Reportrarna. Om jag skulle vilja säga något till det finländska folket, skulle jag säga det till folket. Det är med er jag pratar och inte folket, säger Aaltonen inför en samlad presskår.

Vilka hälsningar vill du skicka till hemmasofforna?

– Vi ska alla försöka vara positiva och njuta. De här är fina och förenande stunder för Finland. Det är ingen fara än, onödigt att drabbas av panik.

– Det här är en fin turnering, som förenar det finländska folket. Oberoende om diskussionen är positiv eller negativ. Den kunde vara avsevärt mer positiv, det positiva ger mer energi än det negativa, säger Aaltonen.

Finland möter Slovenien i kväll med start klockan 21.15. Juhamatti Aaltonen är extra forward på basis av dagens träningspass.

Diskussion om artikeln