Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Lasse Kukkonen ombytt men spelade inte: ”Jag är enormt spelsugen”

Från 2017
Lasse Kukkonen, Finlands lagkapten
Bild: Anu Laitila / All Over Press

Finlands lagkapten Lasse Kukkonen var tillbaka i laguppställningen i matchen mot Slovenien. Till allmän förvåning satt han hela matchen på bänken.

Kukkonen skadade sig i öppningsmatchen mot Vitryssland. Finlands landslagsledning hade petat såväl Juhamatti som Miro Aaltonen för att vika en plats för Kukkonen i laguppställningen i matchen mot Slovenien.

– Jag är enormt spelsugen. Det är man alltid då man har dragit landslagströjan på sig i en VM-turnering. Det känns bättre för varje dag som går, säger Kukkonen.

Kukkonen hävdade att han vid behov kunde ha spelat i matchen mot Slovenien.

– Jag skulle ha klarat av det då jag en gång hade bytt om. Men det behövdes inte och vi vann därmed lite tid, säger han.

Ville leda truppen

Lauri Marjamäki förklarade efter matchen hur han resonerade i fallet.

– Han sade att han ville delta och leda truppen. Han var redo att sätta sig själv på spel. Men jag var inte tillräckligt modig, säger chefstränaren.

– Men det var bra att han var i laguppställningen. Jag tror att han kommer att vara till stor nytta i turneringen, men han behöver ett par träningspass i kroppen först.

Maskot också på lördagen?

Finland spelar sin nästa match på lördagen. Då står Norge för motståndet.

Kukkonen svarar kryptiskt på frågan om han kommer att spela eller endast sitta på bänken som moraliskt stöd i den matchen.

– Jag vet inte om jag kommer att vara en maskot. Jag kan inte lova något, men viljan är stor.

Diskussion om artikeln