Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Vatanen bakom segermålet - Anaheim ställs mot Pekka Rinne

Från 2017
Uppdaterad 11.05.2017 08:27.
Programmet är inte längre tillgängligt
Vatanen spelade fram till segermålet i game seven - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Anaheim Ducks vände och vann säsongens hittills viktigaste match och är klart för konferensfinal i NHL. Sami Vatanen låg bakom segermålet i den sjunde matchen mot Edmonton.

Drake Caggiula inledde målskyttet för gästerna efter bara tre och en halv minut, men mitt i den andra perioden styrde Andrew Cogliano in 1-1 för hemmalaget framför mål och återställde dödläget i den sjunde och avgörande matchen.

Drygt tre minuter in i den tredje perioden klev sen Sami Vatanen in i händelsernas centrum när han vann tillbaka en förlupen puck i offensiv zon.

Finländaren höjde blicken och hittade Nick Ritchie i ett bra skottläge och Ritchie fick in pucken genom Cam Talbots armhåla.

Edmonton intensifierade jakten på en kvitteringspuck, men John Gibson i Ducks-målet stod tidvis på huvudet för att hålla siffrorna nere.

När två minuter återstod av matchen plockade Edmonton ut Talbot och jagade en kvittering med en man mer på isen, men lyckades inte förlänga säsongen ytterligare.

- Det var härlig slutspelshockey mellan två lag som verkligen kämpat för att ta sig hit. Nu njuter vi av den här segern och ororar oss över Nashville från och med imorgon, sade Ryan Getzlaf efter matchen.

Anaheim vann matchen med 2-1 och gick vidare med 4-3 i matchsegrar.

NHL-slutspelet, onsdag

Anaheim - Edmonton 2-1
03.30 0-1 Drake Caggiula
28.55 1-1 Andrew Cogliano (Ryan Kesler, Brandon Montour)
43.21 2-1 Nick Ritchie (Sami Vatanen, Corey Perry)

ANA: Sami Vatanen 0+1 (+1), istid 19.51

I konferensfinalen ställs Anaheim Ducks mot Pekka Rinne och Nashville Predators.

I den östra konferensfinalen möts Ottawa och Pittburgh.