Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Polisen: Gammelbypådraget handlade om stulen båt

Från 2017
Karta över Lovisa centrum och Gammelby
Bild: Yle

Onsdagskvällens polispådrag i Gammelby i Lovisa involverar en stulen båt, meddelar kriminalkommissarie Leif Malmberg. Polisen letar efter en man och en kvinna.

I natt kunde tidningen Loviisan Sanomat rapportera om ett polispådrag i Gammelby. Tidningen har talat med ett ögonvittne som säger sig ha hört skott avfyras, men hade inte lyckats få ögonvittnesrapporterna bekräftade.

Till Yle Östnyland säger kriminalkommissarie Leif Malmberg vid Borgåpolisen att polisen kallades till Hästkärrsvägen klockan 17:17 på onsdagskvällen.

Där hittades en båt, en trailer och en brunnen bil. Ett ögonvittne hade sett en man och en kvinna i 30-årsåldern lämna platsen.

– De hade sagt att bilen hade brunnit och mannen ska till och med ha haft lite sot i ansiktet, säger Leif Malmberg. Vi har ännu inte kunnat fastställa brandorsaken.

Båten som hittades på platsen har anmälts stulen i Östnyland. Polisen misstänker att mannen och kvinnan kan ha haft något att göra med båtstölden.

Oklart om det har skjutits på platsen

Ögonvittnet säger sig dessutom ha hört något som påminner om skott.

– Men det har vi ännu inte fått verifierat. Ljudet kan också ha uppstått i och med bilbranden.

Malmberg berättar att polisen har letat efter mannen och kvinnan fram till klockan 22 utan att lyckas. Efterspaningarna fortsätter under torsdagen.

Han säger också att polispådraget kan ha verkat stort för en utomstående, men konstaterar att det är klart att polisen skickar många patruller till platsen om det finns misstankar om att skott har avfyrats.