Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Svensk krönikör: "Bland det sämsta jag sett"

Från 2017
Finland laddar för match mot Slovenien.
Bildtext Finland har inte ännu imponerat på Sanny Lindström.
Bild: Aleksi Alku / AOP/All Over Press

Den svenske krönikören Sanny Lindström är inte nådig i sin kritik av Finlands VM-insats hittills. "De finska lejonen spelar en av turneringens tråkigaste och mest statiska spel" slår Lindström fast i sin text med rubriken: Bland det sämsta jag sett.

Lindström arbetar som expert på C More och skriver hockeykrönikor för kvällstidningen Expressen, och han är inte imponerad av Finlands insats vid ishockey-VM så här långt.

Lindström går hårt åt det finska spelsättet i sin text.

– Jag tror aldrig jag sett en ”toppnation” spela så avvaktande och tempofattigt under mina fyra år som expert, skriver han.

Enligt Lindström passade den finska taktiken slovenerna som hand i handske, eftersom de hade parketat sin kompakta köttmur i mittzon.

– Finlands spel i den första perioden är det sämsta jag sett ett finskt lag prestera så länge jag kan minnas. Det var dessutom så tråkigt och segt att jag hann både natta barnen, baka en smulpaj och städa altanen innan Finlands kontrollerad anfall tog fart, målar Lindström i sin text.

Han går ett steg vidare och spårar en spelmässig trend inom finsk hockey, vars rötter finns i det sätt som Tappara dominerat ligan på under de senaste åren.

Han är också orolig för vad det på sikt kan komma att betyda för Finlands nya våg av talangfulla juniorspelare, samtidigt som Lindström slår fast att förbundet vet exakt vilken sorts ledare de anställt i Lauri Marjamäki.

– Den generationen står redo om några år och kan göra Finland till en stormakt i hockey så till vida att hockeyförbundet anpassar sig till en hockey med möjlighet att utveckla och främja individernas skicklighet.

Du kan läsa hela Sanny Lindströs krönika på Expressens webbplats.

Diskussion om artikeln