Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Rantanen och Kukkonen avstod träning – Aaltonen i första kedjan

Från 2017
Uppdaterad 12.05.2017 12:13.
Mikko Rantanen, VM 2017.
Bildtext Mikko Rantanen avstod dagens träning.
Bild: Aleksi Alku / All Over Press

Mikko Rantanen och Lasse Kukkonen lider båda av skadebekymmer och tränade inte med laget i dag. Juhamatti Aaltonen tog plats i första kedjan under dagens träningspass.

Efter segern över Slovenien hade Lejonen i går en ledig dag. I dag var laget tillbaka på isen och tränade inför den kommande matchen mot Norge.

Mikko Rantanen och Lasse Kukkonen dras båda med skador och valde att inte träna idag. Duon fanns endast med en kort stund då en lagbild plåtades och försvann sedan in i omklädningsrummet.

– Jag tror att Rantanen kan spela i morgon. Vi ville inte ta några risker idag. Han har lidit av en lindrig skada och matcherna är första prioritet, säger chefstränaren Lauri Marjamäki.

För Rantanen är det en knäskada som spökar medan Kukkonen har en handskada.

– Kukkonen är inte helt kurant. Han tränade hårt igår, men vi kom fram till att det är smartast att inte delta idag. Det är möjligt att han spelar i morgon, säger Marjamäki.

I Rantanens frånvaro tog Juhamatti Aaltonen plats i första kedjan tillsammans med Sebastian Aho och Valtteri Filppula. De övriga kedjorna var intakta från matchen mot Slovenien.

Finland möter Norge på lördag. Den matchen börjar klockan 13.15.

Finlands kedjor på träningen:

Aho – Filppula – J. Aaltonen
Savinainen – Sallinen – Pihlström
Pyörälä – Kemppainen – Puljujärvi
Osala – J. Lajunen – Hännikäinen

Diskussion om artikeln