Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Oskar Osala hade svårt att hitta orden: ”Vi måste spela hårdare i slutskedet”

Från 2017
Oskar Osala
Bildtext Oskar Osala säger att landslaget har lärt sig sin läxa.
Bild: Aleksi Alku / AOP/All Over Press

Så nära, men så långt borta. Finland hade tre poäng på gaffeln mot Norge, men tappade ledningen i slutminuten. Oskar Osala var förbluffad över att Lejonen åkte på ett sent baklängesmål igen.

Finland har två gånger i turneringen tappat en ledning i slutskedet. Mot Tjeckien ledde man 3–0 och mot Norge 2–1. Bägge gångerna lyckades motståndarna komma i kapp.

Oskar Osala var nästan mållös då han försökte förklara varför Lejonen nu åkt på två sena stjärnsmällar i turneringen.

– Det måste handla om tillfälligheter. Vi har fyra femmor med spelare som vet hur man ska spela i de lägena. Vi måste bli bättre och spela hårdare i de situationerna. Jag tror nog att vi kommer att lära oss vår läxa, säger Osala och suckar.

Ett fall framåt för Lejonen

Poängtappet var bittert för Finland gjorde sin bästa match i turneringen. Lejonen var aktivare än tidigare och dominerade matchen under långa stunder.

– Vi hade färre långsamma anfall. Vi försökte svänga spelet snabbare. Därför såg det snabbare ut, säger Osala och fortsätter:

– Jag tycker att det var skönt att spela. Om vi tappade pucken kunde vi forechecka direkt. Jag tycker att det fungerade bra och jag tror att vi kommer att fortsätta på det sättet.

Osala hyllar segerskytten

Efter att det största känslosvallet lagt sig fokuserade Osala på det positiva i drabbningen. Han hyllar framför allt den finländska insatsen i förlängningen.

– Vi ska vara glada över att vi vann. Det var en väldigt konstig utvisning i slutet av tredje perioden. Vi spelade underbart i numerärt underläge i förlängningen. Vilken fin passning och vilket fint mål av Hännikäinen. Han förtjänade det målet. Han är en jättebra spelare och jag är lycklig för hans skull, säger Osala.

Lauri Marjamäki har poängterat att de finländska insatserna ska bli bättre för varje match. Tycker du att ni har tagit tillräckliga steg?

– Absolut. Jag tycker att vi hela tiden blir bättre på de små detaljerna. Det börjar se bra ut.

Diskussion om artikeln