Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Pohjanpalo inhoppare och målskytt – räddade poäng för Leverkusen

Från 2017
Joel Pohjanpalo firar mål
Bildtext Joel Pohjanpalo gjorde sitt femte mål för säsongen.
Bild: imago/Uwe Kraft/ All Over Press

Joel Pohjanpalo hade bara varit på plan i tre minuter då han kvitterade till 2–2 för sitt Bayer Leverkusen i matchen mot FC Köln. 2–2 blev också slutresultatet i matchen.

Joel Pohjanpalo har inte fått speciellt mycket speltid i den tyska ligan den här säsongen. En gång har han varit i startelvan och nio inhopp har det blivit under säsongen.

Mot FC Köln inledde Pohjanpalo på bänken men ersatte Javier Hernandez i den 68:e minuten. Då låg Bayer Leverkusen under med 1–2 men Pohjanpalo räddade ett poäng åt laget.

Efter drygt tre minuter på plan nickade han in kvitteringen. Det här var Pohjanpalos femte mål i ligan och det första sedan den 10 september. Då gjorde han hattrick mot Hamburg.

Joel Pohjanpalo har spelat 165 minuter ligafotboll den här säsongen och fem fullträffar betyder att han har ett snitt på ett mål var 33:e minut.

Med en omgång kvar att spela ligger Bayer Leverkusen på tolfte plats. Tack vare poängen i dag har laget mer eller mindre säkrat kontraktet. Hamburg på sista nedflyttningsplats ligger tre poäng efter men har betydligt sämre målskillnad.

Diskussion om artikeln