Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Arsenal jagar CL-plats – Giroud matchvinnare mot Stoke

Från 2017
Olivier Giroud firar mål
Bildtext Olivier Giroud gjorde två mål mot Stoke.
Bild: EPA/RUI VIEIRA

Drömmen om spel i Champions League nästa säsong lever i allra högsta grad för Arsenal. Laget tog sig i kväll upp på femte plats i ligan efter seger över Stoke med 4–1.

Arsenal börjar hitta rätt när säsongen snart är över. I kväll tog laget sin tredje raka seger och gick samtidigt förbi Manchester United i tabellen.

Arsenal flåsar nu Liverpool och Manchester City i nacken och är med i kampen om en plats i Champions League nästa säsong. Arsenal har spelat i Champions League i 19 raka säsonger och gör nu allt de kan för att den sviten inte ska ta slut.

Mot Stoke var det Oliver Giroud och Alexis Sanchez blev matchvinnare. Giroud inledde målskyttet i slutet av den första halvleken och fastställde slutresultatet till 4–1 då tio minuter återstod.

Sanchez spelade fram till Mesut Özils mål i början av den andra halvleken och gjorde själv viktiga 3–1 med en dryg kvart kvar att spela.

– Det var en fin seger och vi ska fortsätta kämpa ända till slutet, sa Olivier Giroud till Sky Sports efter matchen.

Arsenal har två matcher kvar att spela den här säsongen. På tisdag möter man jumbon Sunderland och på söndag väntar Everton.

Resultat:

Stoke – Arsenal 1–4

Manchester City – Leicester 2–1

Bournemouth – Burnley 2–1

Middlesbrough – Southampton 1–2

Sunderland – Swansea 0–2